Política

Iceta a Mas: “Que governi o convoqui eleccions, però així no podem seguir”

El primer secretari del PSC critica el “vodevil” i la “comèdia d'embolics” en què s'han convertit les negociacions entre el president i el líder d'ERC

El líder socialista ha animat l'ANC a convertir-se en un partit polític i veure així quins suports té

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha instat aquest diumenge el president català, Artur Mas, que “es decideixi d'una vegada” i opti “o per seguir governant o que convoqui les eleccions” perquè, ha subratllat, “així no podem seguir” a Catalunya. 

En declaracions abans de participar en un acte de suport a la candidata del PSC a Vilanova del Camí (Anoia), Iceta ha criticat el “vodevil” i la “comèdia d'embolics” en què s'han convertit les negociacions entre el president i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, per buscar una fórmula que permeti un avançament electoral en clau de plebiscit sobre la independència. 

“A un ja li costa trobar adjectius; jo crec que estem davant un espectacle lamentable. Jo demano al president Mas que es decideixi d'una vegada, o que governi o que convoqui eleccions, però que ens estalviï als catalans l'espectacle que estem vivint aquests últims dies”, ha explicat Iceta. 

Al seu entendre, “no hi pot haver aquest grau d'incertesa i inestabilitat, que a més correspon a una estratègia fracassada, uns fracassos encadenats perquè Mas ens va proposar un pacte fiscal que no va aconseguir, una consulta legal que no es va fer i ara ens diu que la independència ...”. 

“Li hem de recordar que ell és l'únic responsable de la convocatòria de les eleccions. Va ser el únic responsable d'avançar les eleccions el 2012 i ara la responsabilitat de convocar de nou és només seva i no l'ha de traslladar a d'altres”, ha afegit Iceta en al·lusió a les negociacions que Mas manté amb ERC i entitats sobiranistes. 

Iceta creu que els dirigents de CiU i ERC han de ser “conscients que la responsabilitat de governar no és només manar i qui està davant, perquè això és un combat per veure qui va davant quan el combat hauria de ser per veure qui representa millor els interessos de la gent”, més en un moment de crisi en que els ciutadans pateixen una seriosa crisi econòmica.

Per altra banda, el líder socialista ha animat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a convertir-se en un partit polític, “si així ho desitja”, i d'aquesta forma que pugui certificar-se “quins suports té”, sobretot perquè Iceta veu negatiu “influir en la política des de fora de la política”.

Després que la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, hagi explicat avui que no descarta que aquesta plataforma pugui presentar-se a les eleccions al Parlament si no hi ha un acord per celebrar ja unes plebiscitàries, Iceta ha afirmat “des del màxim respecte”: “Si volen fer política, que es presentin a les eleccions i sabrem quants catalans els donen suport”.

“El que no m'agrada és que des de fora de la política es condicioni la política (...) Si volen, que s'hi presentin, seran benvinguts. Si l'ANC considera que ha de fer aquest pas, rebrà el mateix respecte que tenim per la resta de forces polítiques”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona
estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona