Política

Bustos assegura que només va “opinar” sobre la designació de Llumà

L'exalcalde de Sabadell diu que Llumà “era la candidata de l'alcaldessa”

Afirma tenir “la consciència molt tranquil·la” i diu

L'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos ha assegurat tenir “la consciència molt tranquil·la” ja que ha defensat que l'únic que va fer en la contractació de Carmina Llumà com a directora de l'àrea d'urbanisme de l'Ajuntament de Montcada i Reixac va ser “col·laborar i opinar”. En el primer judici del Cas Mercuri, Bustos ha mostrat la seva “sorpresa” perquè es convoqués un concurs públic per a designar un càrrec de confiança i ha asseverat desconèixer que s'havia posat en marxa aquest procés. En tot cas, ha reconegut que “és molt possible” que preguntés als ajuntaments si necessitaven algú com Carmina Llumà ja que havia quedat “lliure”. Ha afegit però que Llumà “era la candidata de l'alcaldessa”.

Bustos ha estat el segon en declarar en la primera jornada del judici per la presumpta contractació a dit d'una tècnica a l'Ajuntament de Montcada i Reixac. L'exalcalde de Sabadell ha declarat durant aproximadament una hora i ha basat la seva defensa en assegurar que es va limitar a “col·laborar i opinar” sobre Llumà però que en cap moment la va imposar com a candidata.

Bustos ha dit que, com a president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), quan tenia coneixement que hi havia persones “de reconegut prestigi” que quedaven sense feina per canvis de govern informava a aquells consistoris que li preguntaven si tenia coneixement d'algú. “Es demana si hi ha algun municipi que necessita algú”, ha dit. Tot i això, ha negat que intentés col·locar a ningú.

En aquesta línia, també ha defensat que Llumà era una persona de reconegut prestigi i coneguda per tots ja que havia estat secretaria general de Política Territorial durant el Tripartit. “És molt difícil no conèixer-la”, ha afirmat, assegurant que a més era la persona de connexió entre el govern Tripartit i els ajuntaments.

Sorprès per la convocatòria d'un concurs

D'altra banda, Bustos també ha mostrat la seva “sorpresa” pel fet que es convoqués un concurs públic per cobrir la plaça ja que ha assegurat que en tot moment va entendre que el que es buscava era un càrrec de confiança i que aquests es designen sense haver de passar cap concurs.

Ha asseverat tenir un “desconeixement total” que hi hagués un procés d'aquestes característiques “perquè no és habitual”. Ha afegit que el que s'acostuma a fer és “nomenar a persones de reconegut prestigi com a càrrecs de confiança”.

També ha dit que la “responsable màxima” en prendre aquestes decisions és l'alcaldessa i ha afegit que ell no podia influir en la presa de decisions de Maria Elena Pérez al seu municipi. “Tinc la consciència molt tranquil·la, no he comès cap delicte, no tinc la sensació d'haver comès cap delicte, només col·laborar i opinar sobre un càrrec de confiança”, ha afirmat.

Bustos, com Fernández, ha assegurat no reconèixer ni les veus ni el contingut de les converses telefòniques que s'ha escoltat durant el judici com a prova però en canvi s'hi ha referit en diverses ocasions. Per exemple, ha dit que si hagués estat conscient que tenia el telèfon punxat “no parlaria amb vehemència” i ha qualificat de “desafortunada” la forma en que es va expressar en aquestes trucades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Afganistan

Tres turistes de nacionalitat espanyola moren en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona