Política

Compromís per Benifairó duu al ple les propostes d'un portal de participació

Els parcs infantils i cursos de formació es troben entre les propostes del darrer plenari

El passat dilluns 2 de febrer se celebrà el ple ordinari a l'Ajuntament de Benifairó. Al torn de precs i preguntes, Compromís per Benifairó ha presentat diverses propostes, algunes d'elles presentades per veïns i veïnes a Millorem Benifairó, un portal de participació on els veïns podien plantejar propostes o queixes, situar-les directament sobre el mapa del municipi, pujar imatges i afegir una explicació.

En primer lloc, Compromís per Banifairó de la Valldigna ha presentat una proposta perquè es millore l'estat dels parcs infantils del poble. Però no només demanen que s'incloga la partida pressupostària, també que s'execute. Perquè als pressupostos del 2012 i del 2014 (el del 2013 no està a la web municipal) hi havia en ambdós pressupostos un total anual destinat a parcs i jardins de 6.000€ repartits en dues partides diferents, la més quantiosa, de 5.000€ destinats a equipament per a parcs i jardins. 12.000€ en dos anys! Sembla una pràctica normal canviar mitjançant «modificacions de crèdit» parts substancials dels pressupostos destinats a millores dels espais públics i d'altres, deixant els pressupostos modificats significativament del seu contingut aprovat en un principi.

Arran la participació ciutadana, el grup municipal presentà una proposta perquè l'ajuntament organitze cursos de manipuladors de plaguicides i fitosanitaris. Amb el canvi de legislació, es fa necessari aquest carnet per a poder comprar i manipular aquests productes necessaris per al treball al camp. Davant aquesta nova situació, i constatant com altres ajuntaments ja fa temps que estan organitzant aquests cursos per als seus veïns, insten el govern municipal a organitzar-los a Benifairó i facilitar als llauradors del poble aconseguir els requisits demanats per a l'obtenció del citat carnet.

A més, es va realitzar una pregunta sobre l'estat actual d'una borsa de treball, sobre la qual ens han aplegat una sèrie de dubtes per part d'alguns veïns.

Entre els punts del dia s'incloïa l'aprovació del primer certificat d'obra de la instal·lació de la gespa artificial al camp de futbol municipal. En diverses ocasions ja s'havia donat expressat l'opinió sobre la gestió duta a terme pel PSOE i el PP en aquest assumpte. Però del que es tractava en aquest punt era sobre l'aprovació del primer certificat d'obres.

Com que des de l'equip de govern i la secretaria de l'ajuntament no han passat informació sobre allò que s'havia de votar. Òbviament amb estes condicions de desinformació Compormís per Benifairó no va poder valorar el sentit del seu vot, per la qual cosa van decidir abstindre's.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral: “Triem entre qui aposta per retallades i els que apostem per invertir”

OLOT

Vergés crida a votar “l’única llista independentista que pot guanyar les eleccions”

GIRONA
estats units

El jutge no accepta anul·lar el judici a Trump pel testimoniatge de l’actriu porno

barcelona
Guerra a Gaza

Reprenen al Caire les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona

La CUP incorpora deu propostes d’entitats sobre mobilitat a la regió de Girona

GIRONA
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona
guerra a Gaza

La presa del pas de Rafah talla l’entrada d’ajuda a la Franja

Barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA