Política

Organitzacions sindicals i associacions educatives protesten a Torrent per la cessió de terrenys a la universitat catòlica

El PP aprova en solitari la cessió de 6000 metres quadrats i desplaça la brigada d'obres a unes naus industrials llogades

El Partit Popular de Torrent ha aplicat la seua majoria absoluta al consistori per aprovar, en solitari, la cessió d'una parcel·la pública de 6.750 metres quadrats de superfície de sostre útil, a la universitat catòlica de València, en una sessió plenària en la qual, tant el teixit associatiu del sector de l'educació com la resta de partits polítics que configuren la bancada de l'oposició, s'han manifestat en contra.

Aquesta cessió de terrenys no suposa cap benefici real per a la localitat, segons han manifestat les organitzacions sindicals, cíviques i polítiques presents, i Torrent perd un bé de domini públic, mentre la universitat privada surt guanyant sense cap compromís palpable.

La municipalitat torrentina perd els terrenys públics i ha de traslladar la Brigada d'Obres a unes naus situades al polígon industrial del Mas del Jutge, per les quals ha de pagar 39.790,32 euros anuals de lloguer.

El plenari extraordinari havia general polèmica amb anterioritat per l'hora en que havia estat convocat (a les 14 hores) i diferents col·lectius havien valorat aquesta convocatòria com a negativa perquè interpretaven que entrebancava l'assistència d'associacions de mares i pares i del professorat crítics amb la cessió dels terrenys.

Unes associacions que han criticat obertament el fet que la Municipalitat haja arribat a un acord amb una empresa privada per a la construcció d'un centre universitari privat, en tan sols un any i encara estiguen per resoldre els problemes de l'escola número 10 i 11 i per concretar l'institut que es necessita, l'escola d'idiomes que es troba en precari i el sempre demanat centre de formació d'adults, anualment farcit a rebentar.

La durada de la cessió està prevista en 35 anys. La parcel·la cedida té una superfície de sol de 5.884,04 metres quadrats i una superfície de sostre útil de 6.750 metres quadrats. Està taxada en 2.128,464 euros. Els alumnes previstos per a les instal·lacions que s'hi faran són 1.200. La Brigada d'Obres Municipal ha de pagar 39.790,32 euros anuals pel lloguer d els naus industrials.

Un regal per als amics

E.C

Amb aquesta decisió dels populars torrentins, la localitat perd un terreny ben valuós, perd diners degut a que els solar val bastant més dels dos milions d'euros amb que ha estat taxat i es veu obligat a llogar unes naus per poder traslladar la Brigada d'Obres Municipal.

El síndic portaveu socialista assegura que d'aquesta manera, «es vol regalar un bé de tots a una institució privada perquè realitze un ús privatiu i amb ben poques contraprestacions reals per al poble».

In secula seculorum

PERE ROSSELL

Els membres del partit popular de Torrent, han tornat a fer un nou acte de fe, acostumats com estan a realitzar aquesta mena de constatacions etèries. Ara diuen que el valor dels terrenys cedits a la universitat catòlica perquè instal·le una «sucursal» es septuplicarà d'ací a 35 anys i mentre això passa hi haurà 1.200 alumnes voltant aquella zona. Ben llarg m'ho plantegeu, estimat Sanxo i molt més llarg podrà ser en el cas que l'Església Catòlica aplique el seu tempus. En eixe cas, aquesta cessió mai no revertirà sobre el poble perquè bé que ho diu la història i la praxis:«per in secula seculorum».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.