CARLES SUÁREZ

ALCALDE DE GARRIGUELLA (PSC)

«Coneixien Garriguella pels escàndols polítics, era una mala propaganda»

Suárez, que va accedir a l'alcaldia després d'una crisi política que va fer dimitir l'alcalde anterior, parla dels conflictes que ha viscut el poble, però també de projectes de futur

–Fa nou mesos que va arribar a l'alcaldia, després de la dimissió de Joan Losilla (CiU). En fa un balanç?
–«És una experiència gratificant, no m'ho esperava. És bo saber que pots fer coses pel poble perquè veus que la gent està contenta. Des d'un punt de vista polític, igual. Quan vaig entrar érem dues persones contra cinc. Hem pogut pactar amb ERC i amb Aida Hidalgo, de no adscrits, i la veritat és que ens portem molt bé i tenim els mateixos interessos pel poble.»
–Així, va bé el pacte?
–«Funciona molt bé. Quan vam fer el pacte tenia el neguit que era gent que no coneixia profundament i m'han sorprès de les facilitats que m'estan donant. També amb l'oposició tenim bona relació, ens deixen fer la feina. Aquest mandat acabarà amb una seguretat política com Déu mana.»
–En poques hores es va veure d'alcalde. Ja ho ha paït?
–«No, en hores no, la meva arribada a l'alcaldia es va decidir en cinc minuts. Em vaig anar a dutxar a casa i anava al ple convençut que farien alcalde el company López de Pablo. Quan vaig sortir de la dutxa em van dir que ho seria jo. Va ser una decisió en què no vaig tenir gairebé temps de pensar si ho volia o no. Vaig tancar els ulls i vaig dir: ‘endavant!'»
–Va ser difícil?
–«Sóc una persona molt responsable i tenia por de no estar a l'altura. Ara em dedico exclusivament a l'alcaldia. Garriguella necessitava més dedicació, ja gairebé som mil habitants i té unes necessitats que cal solucionar.»
–Fa uns mesos va tancar un pacte. L'objectiu era portar estabilitat després de tants conflictes?
–«Sí. Exacte. L'objectiu era tirar el poble endavant. Fa molts anys que tenim disputes polítiques i el poble no avança. Sempre hi ha hagut enfrontaments polítics i el poble ha quedat estancat. Si mirem pobles del voltant, tots tenen infraestructures bones, carrers ben asfaltats, equipaments bons, i a Garriguella hem quedat enrere.»
–Quines són les infraestructures que fan falta?
–«Sobretot l'asfaltatge de carrers. Si fas una volta pel poble, veus que hi ha uns esvorancs que gairebé has d'anar amb un quatre per quatre per circular. Tampoc hi ha cap espai maco, cap jardí ben arreglat.»
–A què atribueix les discussions polítiques que hi ha hagut durant els últims anys?
–«No ho sé.»
–Comenta que ara hi ha una estabilitat. Quina és la clau?
–«Som nova gent, gent jove que tenim moltes ganes que les coses tirin endavant, noves idees. Tenim dedicació a l'Ajuntament al 100%. Estem batallant per treure subvencions del Consell Comarcal, la Diputació, la Generalitat. Hem fet una feina impressionant aquests nou mesos.»
–Subvencions. Per a quins projectes?
–«Mira, estem a punt d'inaugurar un centre cultural que s'ha finançat amb el pla Zapatero, el FEIL. Vam aconseguir una subvenció del Departament de Política Territorial per asfaltar carrers, que començarà a finals de setembre. La plaça de Noves també s'asfaltarà, ja que actualment no tenim cap espai perquè la gent pugui passar una bona estona. Esperem que ho tirem endavant a final d'any. També farem una plaça nova davant la sala polivalent i una pista poliesportiva, ja que actualment l'única que hi ha és a l'escola.»
–Amb la crisi econòmica s'ha hagut de renunciar a algun projecte previst?
–«Som realistes respecte als ingressos de l'Ajuntament, per això tampoc hem fet aspiracions de grans projectes que no podríem tirar endavant.»
–Hi ha una reducció d'ingressos per la caiguda de la construcció?
–«I tant, força menys ingressos. Potser tenim un 75% menys d'obres. La situació ha agreujat el finançament de l'Ajuntament.»
–Nota si el poble viu la política municipal de manera diferent, ara?
–«Crec que la gent agraeix que s'hagin acabat les disputes, tot i que encara hi ha una minoria que vol engegar merder i enfrontar la gent, però sempre hi ha estat. Jo crec que al principi la gent va quedar parada esperant a veure què passaria amb mi, perquè jo sempre he estat molt discret i no sabien res del meu tarannà, de la meva manera de ser. La gent es va quedar esperant a veure què passarà, però la gent respon positivament.»
–Estàveu cansats de tanta discussió política?
–«Personalment, molt cansat. Garriguella es coneixia a Madrid pels escàndols polítics i això no és bo per al poble. És propaganda dolenta.»
–S'havia de començar de zero?
–«Sí, i per això CiU va guanyar les últimes eleccions perquè tots els de la llista eren gent nova, no tenia res a veure amb els merders antics. La gent volia un canvi. Ells no van tenir la sort de tirar endavant. Jo ara he proposat un canvi també amb gent jove.»
–Garriguella està afectat pel projecte de miniparcs eòlics. Què en pensa?
–«Garriguella ha de ser un dels pobles que tingui parcs eòlics de l'Alt Empordà. Estic d'acord amb el projecte de Gamesa, prefereixo que cada poble tingui un petit profit econòmic que no que un en tingui molt o que vegis una extensió molt gran de molins junts. A més, si jo dic no a Garriguella, els posen a Rabós i els veig igualment sense cobrar res.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona