Política

RAQUEL SÁNCHEZ

CANDIDATA DEL PSC A GAVÀ

“Farem un salt en la projecció de Gavà”

El PSC es presenta a Gavà amb un projecte que qualifica de renovador

Els possibles pactes postelectorals es faran segons els projectes i objectius pel bé de la ciutat

TRANSPARÈNCIA
“Si es detecten conductes que no responen al nostre codi ètic, serem inflexibles”
POSSIBLES PACTES“Després de les eleccions, estaré oberta a seure amb altres formacions
pel bé de la ciutat”
EL PLA DE PONENT
“Mai hem tingut pressa amb el pla de Ponent. Una ciutat no s'ha de planificar a curt termini”

Raquel Sánchez va substituir Joaquim Balsera a l'alcaldia de Gavà fa un any. Aquestes seran les primeres eleccions a què es presenta com a candidata.

Quines perspectives electorals teniu en l'escenari actual?
Evidentment, estem en un context complicat, en què estan sorgint noves formacions polítiques, i aquesta atomització s'està produint més en el sector de les esquerres que no pas a la dreta.
És un clàssic de les esquerres.
Perquè tenim una capacitat d'autocrítica que és bona, però alhora genera que moltes vegades les posicions s'atomitzin. El que podem fer com a formació és tenir el nostre discurs, presentar un equip de persones que generin confiança i il·lusió en la ciutadania. Tenim un projecte clar i definit, i la capacitat de regenerar i renovar.
Regeneració i renovació en un partit amb casos de corrupció. Quin missatge de regeneració vol donar el PSC de Gavà, que governa des del 1979?
El missatge que podem donar és el d'una posició totalment contrària a aquestes actituds i alhora articular sistemes perquè això no passi a la nostra ciutat. Fa temps que treballem amb l'Organisme Internacional de Transparència i és la segona edició que hem obtingut el reconeixement del segell Infoparticipa. Aquesta és la línia, demostrar que tot el que passa a dins l'Ajuntament és públic, i la transparència és la millor manera de recuperar la credibilitat. Si es detecten conductes que no responen al nostre codi ètic, serem inflexibles.
Teniu un pacte amb ICV des de fa tres mandats. Com el valora?
Positivament, des del primer fins ara.
La intenció és revalidar-lo?
Sí, però més que donar-ho per fet, és una qüestió de projectes. En funció dels resultats en parlarem, però per l'experiència seria fàcil repetir-lo si els plantejaments van en la mateixa línia.
El context general podria beneficiar especialment ERC i Podem?
Està tot molt volatilitzat. No té gaire sentit fer previsions. Evidentment, els factors aliens a l'àmbit local tindran incidència, tot i que en les municipals la gent vota molt en clau local. Però tampoc està gaire decidit qui es presentarà, si Podem Gavà, Guanyem Gavà... No m'atreveixo a fer previsions i la veritat és que no m'amoïna. Cadascú que defensi el seu projecte, i jo defensaré el meu. I estaré oberta, quan passin les eleccions, a seure amb altres formacions polítiques per parlar de projectes i d'objectius pel bé de la ciutat.
Quines són les principals línies del programa socialista?
Faria malament d'avançar-ho, perquè estem en procés de definició del nostre programa amb un procés participatiu iniciat pel partit que es diu Imagina Gavà. És clar que estarem al costat de les persones, garantirem les necessitats bàsiques i farem un salt qualitatiu en la projecció i la promoció econòmica de la nostra ciutat.
La Generalitat ha aprovat un pla director en què preveu diverses zones econòmiques al delta. Quin tipus d'activitat voldríeu atreure a Gavà?
Ens agradaria que al sector dels Joncs hi hagués activitat productiva que tingués valor afegit, com tot el que té a veure amb el sector primari, i que generés llocs de treball. A la Marinada pensem en activitat associada al sector hoteler, al turístic. Reordenar i reconèixer que hi ha residències amb situació urbanística complicada, fet que de vegades no permet donar un nivell de serveis normals.
I, pel que fa a polítiques de planificació, el context ha obligat a aturar grans plans urbanístics com el de Ponent o continua vigent?
És un pla que està aprovat i això suposa una planificació del creixement de la nostra ciutat. Mai hem tingut pressa. El pla s'està executant d'acord amb les necessitats de la ciutat i així serà sempre. Una ciutat ha d'estar planificada amb una perspectiva, no a curt termini.

Una advocada als barris

Diuen que és propera i rigorosa, i ella defensa la necessitat de dialogar amb els veïns i passejar-se pels barris. Aquesta gavanenca de 39 anys, casada i mare del Gabriel i el Marcel, és advocada i ha exercit a Barcelona i a Castelldefels, on va obrir un despatx amb dos companys. Va entrar a l'Ajuntament de Gavà com a regidora el 2007 i ha estat responsable d'Hisenda, Promoció Econòmica, Urbanisme i Medi Ambient. El 2012 va ser escollida primera secretària del PSC local i el 2014, alcaldessa.

judit fernàndez



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia