El PSC defensa que lluitar contra la crisi supera qualsevol debat independentista

La formació del Maresme fa pinya i lloa «la coherència dels companys d'Arenys de Munt» en un acte a Canet

En la llista de prioritats del PSC, com a mínim en la formació del Maresme, l'últim lloc l'ocupa el debat sobre la independència de Catalunya. El partit va voler demostrar ahir en un acte de reafirmació del seu ideari que el «rebombori» ocasionat pel referèndum a Arenys de Munt s'apagarà en pocs dies i que la ciutadania continuarà reivindicant la solució de la crisi econòmica, «que sí que és important». La reunió multitudinària a Vil·la Flora de Canet no va donar sorpreses i l'estructura de l'acte va emfatitzar en tot moment la unió i el suport que la família socialista mostra als seus membres. Els representants d'Arenys de Munt van donar les gràcies per la resposta rebuda –«tant de la nostra gent a la comarca com des de Barcelona»– i van rebre aplaudiments dels presents davant «la integritat mantinguda en uns dies difícils on, fins i tot, han rebut amenaces».

El delegat del govern, Joan Rangel, va ser convidat a posar el punt final a la reunió i no va perdre l'oportunitat de proclamar la catalanitat del PSC «com un dels seus valors històrics». En aquest sentit, va demanar a la resta de partits del país que «defensin l'Estatut com ho estan fent els socialistes». Rangel va criticar amb rotunditat el que considera un «aprofitament partidista» que algunes formacions han fet de la consulta popular a Arenys de Munt i els va acusar de «voler donar lliçons de com estimar Catalunya». Per si quedaven dubtes, el delegat del govern va parafrasejar l'històric socialista Manuel Serra i Moret: «Nosaltres no som nacionalistes. Som catalans, i per tant socialistes catalans; com a catalans, socialistes, i com a socialistes, catalans.» Anteriorment, la trobada de la formació va servir perquè una nodrida representació d'alcaldes i regidors digués la seva sobre l'experiència al capdavant de les administracions locals. Tots van valorar la feina feta en aquests trenta anys i alguns van lamentar que l'esforç «per transformar i millorar els pobles i ciutats» no hagi estat mai reconegut del tot. El primer secretari socialista del Maresme, Santiago Fontbona, va recollir el testimoni dels companys de formació i va repetir que el seu partit «ha estat el pal de paller del municipalisme català». Tot i la lloança, però, també hi va afegir que «encara queda molta feina per fer per evitar que tornin els regnes de taifes i la prepotència als ajuntaments».

Empresaris contents

e. ferran

L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Mora, es va mostrar sorprès ahir per les declaracions que va fer el seu homòleg d'Arenys de Mar, Ramon Vinyes (PSC), que assegura que alguns empresaris del municipi se li han queixat de l'impacte que ha pogut tenir la consulta independentista per als seus negocis. El temor d'aquests industrials que tenen contactes comercials amb la resta de l'Estat espanyol és que la repercussió que va tenir la consulta faci desdir alguns dels clients tenint en compte la confusió que pot haver-hi entre els dos municipis veïns.

Tot i això, l'alcalde d'Arenys de Munt manté que entre el teixit empresarial no s'ha fet cap comentari en aquest sentit, tot el contrari. «A mi, cap empresari m'ha dit que el perjudiqués o temi que li faci perdre vendes. Crec que tothom està molt content i molts dels empresaris que conec, perquè els vaig visitar un a un després de ser nomenat alcalde, van venir a les xerrades i al míting unitari que es va fer abans de la consulta», explica Mora. A més, recorda la repercussió econòmica que va tenir per al comerç local la convocatòria del referèndum. L'alcalde es va mostrar sorprès perquè aquesta mateixa setmana en una trobada que va tenir lloc a Mataró entre els diferents ajuntaments per tractar sobre la prevenció de la grip A, l'alcalde arenyenc, Ramon Vinyes, no li comentés aquestes preocupacions per part d'algun industrial del seu poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Els bombardejos israelians colpegen Rafah abans de l’anunciada ofensiva

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona