Política

FERRAN BEL

ALCALDE I CANDIDAT DE CIU A TORTOSA

“Prioritzaré un pacte en clau de Tortosa”

L'alcalde tortosí destaca que tot i la crisi s'han impulsat molts projectes i s'han sanejat les finances municipals

Diu que la fallida de les empreses ha impossibilitat l'obra

NUCLI ANTIC
“Falta molt per millorar al barri, però ara hi ha més comoditats per viure-hi”
OPOSICIÓ
“Com no poden criticar l'acció de govern, critiquen la majoria absoluta de CiU”
PROGRAMA
“Les propostes tindran continuïtat en l'acció de govern, no cal un canvi de rumb”

Després de vuit anys a l'alcaldia, Ferran Bel torna a encapçalar la llista de CiU amb l'objectiu de culminar un projecte de dotze anys.

Quin balanç fa de l'acció de govern dels últims quatre anys?
Estic satisfet de moltes actuacions, en un moment complicat hem tirat endavant molts projectes i hem sanejat les finances municipals. Hem actuat al nucli antic, que era un dels reptes importants, i hem continuat en el creixement i desenvolupament urbanístic de la ciutat.
I què ha estat el més negatiu?
Han estat quatre anys de crisi, quan hi ha molta gent a l'atur a la ciutat t'ho fa passar malament. D'altra banda, no hem pogut executar el projecte del complex d'aigües, l'únic equipament esportiu que falta millorar. La fallida de les empreses que havien de construir les piscines ha fet impossible que el projecte prosperés.
Tampoc s'ha avançat en la urbanització dels terrenys de Renfe...
Adif defensa un conveni que va negociar l'anterior alcalde en unes condicions inassumibles per a Tortosa en època de bonança econòmica. L'Ajuntament hauria de pagar més de 5 milions d'euros per aquells terrenys i això, amb la crisi actual, és impossible. Vam negociar amb Adif fer un pas de vianants i va anar bé, però mentre ens exigeixi 5 milions pels terrenys, no ens entendrem.
Les obres del Pincat són a la recta final, què cal fer ara perquè la gent vagi a viure al nucli antic?
Que la gent compare quants comerços hi havia al nucli antic fa vuit anys i quants n'hi ha ara, falta molt per millorar però hi ha moltes més comoditats per viure al nucli antic avui en dia. Que s'acabe el Pincat no vol dir que no es puguin fer més actuacions al centre històric. I si hi hagués una altra convocatòria de la llei de barris, tenim pendent actuar al barri de Sant Jaume, de Remolins. Amb tot, per ara hem de confiar en la iniciativa del propi Ajuntament i dels particulars, que quan rehabiliten una façana és tant important com si s'actua en la urbanització d'un carrer.
Com valora la relació amb els grups de l'oposició?
És una relació que ells han volgut així, quan les coses no funcionen és responsabilitat de les dues parts. L'oposició a falta de capacitat i possibilitat de criticar l'acció de govern ha optat per criticar la majoria absoluta de CiU, però això ho ha decidit la ciutadania.
L'oposició li retreu que ha incomplert el seu compromís de no dedicar-se a res més que a l'alcaldia...
Això és fals, m'hi vaig comprometre el primer mandat, no després. Els primers quatre anys calia fer un esforç per posar ordre a la ciutat, mentre que els últims quatre anys he tingut la mateixa capacitat de treball perquè tinc un equip que ha funcionat rodat.
I aquesta serà l'última vegada que opta a l'alcaldia?
Sí, és un tema personal i professional. Estaré quatre anys més però després em reincorporaré a la meua feina al despatx. Si els tortosins em tornen a dipositar la confiança, culminaré un projecte de dotze anys.
Si no aconsegueix una majoria absoluta, prioritzarà un pacte en clau sobiranista?.
Serà un pacte en clau de Tortosa i dels projectes de ciutat. Si ja vaig governar amb ERC fa quatre anys, tampoc tindria inconvenient a fer-ho ara, però tampoc amb la resta de grups.
Com serà el programa electoral de CiU?
Tindrà continuïtat amb l'acció de govern, no hi ha necessitat de canviar de rumb.
Quina serà la prioritat si continua a l'alcaldia?
N'hi haurà moltes de prioritats: consolidar la millora del nucli històric, el desenvolupament econòmic, millorar la capacitat inversora de l'Ajuntament, millorar els serveis públics, resoldre el tema de les piscines...

Bagatge i experiència

Ferran Bel (Tortosa, 1965), casat i amb dos fills, és economista de professió, un món al qual pensa reincorporar-se d'aquí a quatre anys quan abandonarà la política municipal. De fet, ja no tenia molt clar, per motius personals, tornar a encapçalar la candidatura de CiU però finalment va optar per repetir i si és possible aspira a completar un projecte de dotze anys. Sosté que aporta “bagatge” i “experiència” a la llista, de la qual no en formarà part Pere Panisello (president de l'EMD de Jesús), que ha decidit retirar-se.

JUDIT FERNÀNDEZ



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell