Política

MARIA MIRANDA

CANDIDATA DEL PSC A CASTELLDEFELS

“El PP ens té molt descontents per la seva manca de diàleg”

El PSC nega cap confabulació dels partits contra l'actual govern però creu que s'hauran de fer pactes després dels comicis

L'atenció a les persones necessitades i la creació d'ocupació, principals eixos del programa

PACTE DE PARTITS
“No hi ha cap confabulació, el que hi ha són tres partits que coincidim en moltes propostes”
PARÀLISI AL PLE
“Els plens són
molt pobres perquè no s'hi porta cap projecte i els punts no s'aproven”
VULNERABILITAT
“Volem crear un observatori de la vulnerabilitat per veure les necessitats dels ciutadans”

El PSC va governar a Castelldefels entre el 1979 i el 2011. Els últims quatre anys ha estat a l'oposició, igual que ICV-EUiA i CDC, i la nova candidata socialista tractarà de recuperar l'alcaldia.

Afirma Reyes [actual alcalde i candidat del PP] que hi ha una aliança del PSC, ICV-EUiA i CDC per fer fora el PP del poder. Comparteix aquesta afirmació?
Reyes ha d'entendre que era molt important establir llaços amb la resta de partits per no quedar-se en minoria, que és el que li ha acabat succeint. No hi ha cap tipus de confabulació en contra del PP, el que hi ha són tres partits que coincidim en moltes propostes i per tant votem conjuntament moltes coses. El PP ens té molt descontents per la manca de diàleg, de transparència i d'informació.
Hi haurà un pacte postelectoral del PSC, ICV-EUiA i CiU com va haver-hi en anteriors mandats?
El pacte va funcionar molt bé, hi havia llavors una estabilitat política absoluta i van ser els anys de màxim desenvolupament de Castelldefels. Després de les eleccions s'haurà de pactar. El nostre objectiu és fer aliances de progrés. En aquests moments no hi ha cap problema tant amb ICV-EUiA com amb CiU, parlarem amb ells igual que amb la resta perquè l'experiència ha estat positiva.
Temes importants, com ara la nova contracta de neteja, queden aturats pel vot en contra de l'oposició. Podríem parlar de desgovern a Castelldefels?
Jo crec que el ciutadà entén una situació de desgovern des del moment en què en quatre anys hi ha hagut 19 canvis al govern. Els canvis provoquen paràlisi durant un temps. Els plens ara són molt pobres perquè no s'hi porta cap projecte, i alguns punts no s'aproven perquè no hi ha cap tipus de diàleg. El PP, estant en minoria, ha dut a terme una política com si tingués una majoria aclaparadora, d'una manera despòtica i autoritària, sense consensuar res amb l'oposició.
Per què esteu en contra d'aquesta contracta?
Perquè volen abaixar la freqüència de la neteja, perquè prioritzen la compra d'uns contenidors a un preu molt superior del que està en aquests moments... Quan em trobo amb ciutadans els pregunto com creuen que Castelldefels ha avançat en els últims quatre anys, perquè els quatre anys anteriors al PP vam realitzar molts projectes, com ara la biblioteca, el teatre Plaza, el parc de la Corredora, dues escoles bressol...
Projectes d'una època de bonança que ara són cars de mantenir, segons el PP. En l'actual època de crisi hauria fet el PSC alguna cosa diferent?
Hem aprovat un pressupost de 56 milions quan el del 2011 era de 51 milions. Cinc milions que han vingut de diferents administracions. Si parlem d'èpoques de bonança potser aquesta ho és perquè l'Ajuntament té un pressupost més gran.
També hi ha més necessitats socials.
Clar. És cert que el PP no s'ha endeutat, però el que el PP ha fet és no invertir, no fer equipaments i anar pagant el deute igual que nosaltres anàvem pagant anteriorment.
Falten equipaments a la ciutat?
N'estic convençuda. Les urbanitzacions de platja i muntanya tenen una massa important de veïns que hi viuen tot l'any. Cal descentralitzar equipaments.
Quines seran les grans línies del vostre programa electoral?
És urgent ajudar les 1.500 persones que no tenen cap prestació. Volem crear un observatori de la vulnerabilitat per veure quines són les necessitats dels nostres ciutadans. Un segon eix es basa en la promoció econòmica i el foment de la feina. Proposem fer una escola de segones oportunitats perquè els col·lectius que es veuen abocats fora del mercat laboral es reciclin, i farem un pla per reactivar la zona industrial. També cal treballar per l'emprenedoria i els autònoms, reactivar la dinàmica cultural i promocionar Castelldefels com a destinació turística de qualitat i gastronòmica.

Una noia estudiosa del poble

Rosa M. Bravo

Maria Miranda va ser presentada al teatre Plaza com una noia estudiosa del poble. La passió per l'estudi fa que ara estigui cursant un grau d'administració i direcció d'empreses, i complementa així
la formació en ciències de la comunicació i màrqueting polític. Compagina l'activitat com a regidora i consellera comarcal
de Turisme amb una consultoria de màrqueting i comunicació.
Es confessa apassionada de la família –està casada i té dos fills de 10 i 13 anys–, dels viatges
i de la lectura.

Albert Salamé



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa, els lemes de campanya...

Barcelona