Política

FERMÍ SANTAMARIA

ALCALDABLE DE CIU A LLAGOSTERA

“La nostra prioritat en aquest mandat seran les persones”

Estem molt satisfets de l'execució del nostre programa, al voltant del 95%

Ara no és moment de fer grans obres

Fermí Santamaria s'ha caracteritzat per apostar pel diàleg, buscar l'entesa i treballar la proximitat. Segurament deu ser un dels pocs alcaldes que és més accessible; un exemple és que el seu mòbil és public i, a hores d'ara, segurament el té tot el poble.

Fermí Santamaria, alcalde i alcaldable de CiU a Llagostera, i amb una majoria absoluta d'onze regidors, explica que la prioritat per a aquest proper mandat seran les persones, tenint present que ja s'ha fet un intens treball durant l'actual. Actuacions com les obres a la carretera i la potenciació comercial del municipi són també prioritats.

Com valora l'actual mandat.
Estem molt satisfets de l'execució del programa, que volta el 95% de compliment. De tota manera, no ha estat fàcil, aquest mandat. Gens.
En quin sentit?
Ha calgut centrar-nos molt en les persones, perquè la situació social que viuen moltes famílies ens ha preocupat. Hem intentat fer costat a les famílies més necessitades, amb el drama de saber que, tot i la voluntat, no pots arribar a tot arreu. Ens agradaria ajudar molt més, però els recursos dels ajuntaments són els que són. A més, tampoc ens podem oblidar de fer inversions, perquè no podem parar l'activitat, com són les obres a la travessera de la C-65. La nostra prioritat d'aquest mandat seran les persones.
Pel que fa a la reconversió de la carretera C-65. Calia fer-la en aquests moments?
Sí, perquè la previsió de l'Ajuntament ja hi era. Des del mandat passat que hi treballaven. Vàrem poder aprofitar el moment per tenir el suport de la Generalitat. I és cert, també, que fer una obra d'aquestes característiques en període electoral, alguns pensen que pot ser contraproduent. Però nosaltres pensem que s'ha de ser valent, explicar les coses i fer-les quan toca, a banda d'interessos electorals. Cal governar i ser valent i no treballar de cara a la galeria.
Què n'espera?
Aquesta millora de la travessera, que es podrà valorar el proper mandat, serà essencial pel que representa com a millora. Impulsarà el petit comerç. A més, l'entrada a Llagostera serà molt més agradable. Penso que convidarà a entrar-hi. Creiem que el municipi ofereix moltes possibilitats i que cal descobrir-les, com ara el nucli antic, que s'ha anat reformant, amb el gran mirador de la torre de la Presó.
Més atenció a les persones que a les pedres. Aquest va ser el seu eslògan durant la presentació. Serà això?
Sí, i a totes les persones. Seguirem i amb més força. Aquest mandat hem creat beques per desplaçament, menjadors escolars, entre altres. Però cal fer un pas més endavant. Perquè ajudar les persones també vol dir donar eines als petits comerciants, molts que passen dificultats, per poder tenir més capacitat, com ara promocionant el municipi. Quan parlava de les pedres volia dir que entenem que no s'haurà d'apostar per fer grans obres, sinó centrar-se, com comentava, més en les persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia