Política

JORDI SOLER

ALCALDABLE DE CIU A CALONGE

“Hem potenciat les polítiques en temes socials a Calonge”

“L'experiència de govern que tenim des del 2003 ens ha permès abordar la crisi econòmica amb garanties i afrontar grans reptes en inversions”

Jordi Soler és ja un veterà de la política. Va entrar el 2003 i amb dotze anys d'experiència afronta un nou mandat –diu– amb la mateixa il·lusió que el primer dia, amb la satisfacció de la feina feta i, com valora, sovint, amb el treball per haver contribuït a pacificar un convuls consistori
J.T.

L'alcaldable de CiU a Calonge, i actual alcalde, afronta el quart mandat posant sobre la taula, diu, un ajuntament sanejat econòmicament, implicat en l'ajut a les persones, i encara amb grans reptes al davant, com ara l'endèmica problemàtica de les urbanitzacions, com és el cas de Mas Pere.

Quin balanç fa del mandat?
El balanç que en faig és molt positiu. Tenim un ajuntament completament sanejat, hem estat molt prudents en la gestió de les despeses i hem aconseguit tancar cada exercici econòmic amb superàvit sense reduir ni el nivell ni la qualitat dels serveis que oferim a la ciutadania. L'experiència de govern que tenim des del 2003 ens ha permès abordar la crisi econòmica amb garanties i afrontar projectes de gran envergadura.
Quins són aquests projectes?
Ara mateix en destaquen dos per la gran inversió que suposen: les obres de reforma del passeig i les del castell. Estem parlant de gairebé dos milions d'euros que destinem a millorar dos espais emblemàtics del nostre poble.
Després d'onze anys com a alcalde, encara hi ha projecte?
I tant, estic convençut que encara tenim moltes coses a aportar al nostre municipi. Des del 2003 fins ara hem anat consolidant un model de poble treballant en la millora dels espais públics, dels equipaments i dels serveis que oferim a la ciutadania, com ara resoldre els dèficits que tenen algunes urbanitzacions.
Està parlant de Mas Pere?
Aquesta ha estat i és una de les nostres prioritats. Com es pot imaginar, resoldre la situació creada durant els últims 40 anys no és fàcil, però li puc assegurar que tenim les eines a punt per tirar endavant el projecte d'urbanització de Mas Pere. Mai havíem estat tan a prop com ara de resoldre els problemes de Mas Pere.
Obres i més obres?
No, és clar que la part més visible de la feina que hem fet des del 2003 són les obres de millora d'espais públics i la construcció de nous equipaments, però hi ha una feina menys visible a la qual hem dedicat molts esforços. Hem estat sensibles a les necessitats de la ciutadania en aquests anys tan complicats, potenciant les polítiques d'ajuts socials i obrint nous equipaments com ara el Banc dels Aliments.
Com serà la llista de CiU?
Serà una llista que compaginarà experiència i joventut, un equilibri entre continuïtat i renovació. Estic molt satisfet de la feina feta per l'equip de regidors que m'ha acompanyat en els darrers anys, que tenen l'experiència i la capacitat per tirar endavant el nostre poble, i alhora crec que sempre hi ha d'haver una part de renovació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona
Estat espanyol

El fiscal general recusa quatre dels fiscals que han de decidir la seva continuïtat

Barcelona
FIGUERES

Veray demana concentrar el vot en el PP per evitar suports a l’independentisme

FIGUERES