Política

TERESA GARCIA

CANDIDATA DE MES

“Hem sigut responsables a Santa Coloma i al país”

“És necessari mantenir les polítiques perquè la gent visqui amb dignitat”

“El pacte ha fet governables els quatre anys”

Jubilada des de l'estiu passat, Garcia va ser mestra durant 37 anys (al Sant Salvador d'Horta de Santa Coloma i, sobretot, al Jacint Verdaguer de Sils)
JOAN CASTRO / ICONNA

Teresa Garcia ha acceptat el repte de ser la cap de llista del grup del Moviment d'Esquerres (MES) a Santa Coloma. Regidora no adscrita en l'actual equip de govern colomenc i responsable d'Educació i Salut, Garcia va ser presentada el divendres 6 davant un centenar de persones en un acte amb els exconsellers Antoni Castells i Marina Geli. Garcia defensa el dret a decidir i forma part de la quinzena de persones actives de MES al poble, incloent-hi el regidor de Governació, Julio Fidalgo.

Per què ha decidit presentar-se?
Al setembre vam decidir deixar el partit [el PSC] per la posició del partit sobre el dret a decidir. I nosaltres, com que som socialistes i sobiranistes, entenem que havíem de fer el pas. Hem estat responsables a Santa Coloma i al país.
Vostè és regidora. Com ha anat el mandat?
El pacte [CiU-PSC al principi] ha fet governables els quatre anys, tot i la crisi. Al principi, entre la gent de Santa Coloma, hi havia algunes veus que no veien prou bé que mantinguéssim l'acord amb CiU [en el mandat 2007-2011 hi va haver un tripartit CiU-ERC-PSC], però hem actuat amb responsabilitat i s'han pogut fer coses.
Què destacaria?
Com a regidora d'Educació i Salut, destacaria el projecte de ciutat educadora, en què han pres part moltes entitats, i fa pocs dies hi va haver, per exemple, l'activitat d'Experimenta la ciència. També vam fer classes de reforç per a estudiants de sisè de primària a l'estiu abans que arribessin a l'institut. Com a responsable municipal de Salut, vam arrencar la instal·lació de desfibril·ladors [n'hi ha deu de fixos i dos d'itinerants per a la policia].
MES a Santa Coloma es planteja alguna aliança prèvia al 24 de maig?
No, nosaltres fem la nostra campanya i no ens ho plantegem. Més endavant, ja es veurà. Nosaltres som Moviment d'Esquerres. I presentem noves propostes i noves idees perquè la gent visqui amb dignitat. Ja es fa, però és necessari mantenir aquestes polítiques.
Com creu que afectarà el fet que no es presenti Antoni Solà, l'alcalde dels últims vint anys?
No en tinc ni idea. CiU té un electorat molt fidel. I s'ha de veure com afecta el fet que els Colomencs pel Canvi s'hi hagin integrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia