Política

DANIEL SERRANO

CANDIDAT DEL PP A CORNELLÀ DE LLOBREGAT

“Ha arribat el moment que el PP governi a Cornellà”

Els populars presenten una llista molt renovada amb l'objectiu d'aconseguir l'alcaldia després de 30 anys de governs socialistes

La inseguretat, l'incivisme i la immigració il·legal, les tres grans prioritats

COMPLIR LA LLEI
“L'alcalde tolera que no es facin controls a la gent que surt dels locals de Can Femades”
INTEGRAR-SE
“S'ha de dir alt i clar que aquí tenim uns costums i una manera de viure que s'han de respectar”
MENYS ESLÒGANS
“S'omplen la boca dient que ajuden la gent, però després la seva acció de govern no es correspon”

El diputat Daniel Serrano encapçala una llista del PP molt renovada que aspira a aconseguir el govern de Cornellà després de tres dècades d'alcaldies socialistes. Serrano es mostra confiat que ha arribat el “moment” de la seva formació, que en els comicis del 2011 va sortir elegida com a segona força del consistori.

En què consisteix el projecte “concret, honest i de futur” del PP a Cornellà?
Sobretot és un projecte de renovació. Cornellà fa 30 anys que és governada pels socialistes i això no és bo, perquè la democràcia és alternança. Nosaltres presentem un equip per governar tota la ciutat, al marge de les sigles polítiques, no com ha fet el PSC, que només ha governat per als seus. Sobre els eixos del nostre programa electoral, el primer és la seguretat. A la ciutat hi ha una sensació molt important d'inseguretat. Els ciutadans, però, ja no es molesten ni a denunciar: tenen por.
En quines accions pensen quan diuen que milloraran la seguretat?
Amb més policia. Volem menys funcionaris a les oficines i més guàrdia urbana al carrer. Si ens fan falta més mossos d'esquadra, els demanarem, i si hem de fer patrulles conjuntes de Guàrdia Urbana i Policia Nacional, també ho sol·licitarem. S'han de fer complir les ordenances de civisme. Ara, per complexos, l'Ajuntament no les fa complir.
De quin tipus de problemes de civisme estem parlant?
Sobretot a les discoteques de Can Femades. L'alcalde tolera que a les quatre o les cinc de la matinada, quan la gent surt dels locals, no es facin els controls que s'han de fer perquè la gent es comporti com a persones normals i no com a bandes quan agafen el transport públic.
Quins són els altres eixos del seu programa electoral?
Volem una immigració legal i ordenada. Farem tots els esforços perquè s'integrin, però també s'ha de dir alt i clar que aquí tenim uns costums i una manera de viure que s'han de respectar, tant els de dins com els de fora. Drets i obligacions per a tothom; privilegis per a ningú.
Vostè ha dit que “els immigrants sense papers poden accedir als serveis socials abans que els ciutadans de Cornellà”. És responsable dir això en una ciutat que va acollir tantes persones en la dècada dels seixanta?
La realitat és que les variables que s'utilitzen per concedir els ajuts encaixen, en una gran majoria de casos, amb els perfils de les persones que vénen de fora. No es tracta de no donar ajudes a les persones estrangeres, sinó de canviar les variables perquè també els ciutadans espanyols puguin obtenir aquests ajuts. S'ha d'ajudar els de fora? Sí. Però també els de casa.
Diu que abaixarà els impostos de l'IBI i de l'aigua, i també el preu del transport. D'on recaptarà de més per lluitar contra la pobresa que hi ha a la ciutat?
L'esquerra sempre té aquesta idea romàntica de la pobresa. El partit socialista s'omple la boca dient que estan mirant d'ajudar la gent que ho passa malament, però després la seva acció de govern no es correspon. Poso per exemple el preu del transport públic. L'alcalde de Cornellà, que té responsabilitats com a vicepresident executiu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ha permès que en els últims set anys el preu del transport hagi augmentat un 45%. Fa falta menys propaganda i més fets. Jo vull parlar de com crear riquesa, que és el que interessa a la gent de Cornellà.
Quin objectiu es marca el PP per a aquestes eleccions?
Creiem que ha arribat el moment que el PP governi la ciutat. Oferim un programa per a tots els ciutadans de Cornellà que altres formacions, per inexperiència o radicalitat, no poden oferir al conjunt dels ciutadans.
Amb qui pactarien en cas de necessitat?
Ja en parlarem després de les eleccions. Ara, nosaltres no pactarem mai ni amb partits independentistes ni amb partits de caràcter totalitari radicals i comunistes, com Podem.

Del Congrés a l'Ajuntament

Daniel Serrano té 38 anys i és advocat, professió que va exercir durant una dècada abans de dedicar-se en cos i ànima a la política. El 2015, però, se li ha girat més feina que mai. En els mesos vinents haurà de compatibilitzar la campanya de municipals amb la seva tasca com a càrrec electe del Congrés dels Diputats, on, entre altres funcions, és el portaveu de la comissió d'Afers Exteriors. Apassionat dels viatges, el ‘running' i la platja, Serrano aspira a fer “volar” el PP a l'alcaldia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia