Política

OLGA SIMARRO

CANDIDATA DEL PSC A ROSES

“Cal afrontar la part social i activar el turisme, a Roses”

Diu que s'ha “reconstruït el partit des de zero”, però és optimista en els resultats

Aposta per millorar l'aparcament i obrir espais socials

Té 50 anys i és responsable de zona de les Cases del Mar del Port de la Selva, Llançà i Roses. És vídua, sense fills. Milita al PSC des de fa deu anys. En fa 27 que viu a Roses, provinent de Barcelona
manel lladó
Quins són els punts forts del programa electoral?
Es basa en set punts. La proximitat i la participació, és a dir, no concebre la política sense transparència. La ciutat: volem augmentar les inversions en serveis a les urbanitzacions. La diversitat: intentar cohesionar el teixit social. El comerç i el turisme, cal impulsar-los. La protecció de la cultura i el medi ambient. I el més important, el benestar social, vetllar perquè les persones tinguin el que necessiten. Tenim molta pobresa, a Roses, més del que es creu. I l'últim és l'honestedat, que les portes de l'ajuntament estiguin obertes.
Em diu el seu projecte estel·lar?
Els aparcaments. És un problema, un desastre, a Roses. També els espais socials. Per exemple, Ca l'Anita és un espai que està mort, que no s'està usant, i s'ha d'activar. No és normal tenir un espai tancat mentre es paguen altres lloguers. De fet, no ens volem ficar en grans projectes, sinó explotar el que tenim.
Què seria el primer que canviaria si governés a Roses?
Afrontar la part social. S'ha de revisar el tema d'ajudes. També en turisme i comerç. No podem tenir només un poble obert de maig a setembre i que la resta de l'any sembli tancat. Com més turisme, més llocs de treball. No pot ser que et passegis al novembre i el poble faci pena. S'ha d'intentar activar. Crec sincerament que no s'hi ha treballat prou. És difícil però cal intentar-ho.
Quin resultat vol aconseguir?
Hem de partir de la base que hem reconstruït el PSC de Roses. Hem partit de zero i en som conscients. Tota la llista és nova. Però som optimistes. Hem d'esperar que arribem al dia 24 de maig. El que hagi de sortir sortirà. Nosaltres ho farem tan bé com puguem.
Afectarà la polèmica en el si del PSC d'aquest mandat?
Pot afectar entre cometes. Pot arriba a afectar. Esperem que no. A l'hora de fer llista no hem tingut cap problema. I hem començat de nou. L'agrupació de Roses s'havia pràcticament perdut, hem recuperat simpatitzants i militants, i la gent té il·lusió. Ens ha costat però hem tirat endavant. Pot afectar? Sí, però vull que creguin en nosaltres.
Una exregidora del PSC es presenta amb Rosincs. Que hi hagi dues opcions pot confondre l'electorat?
Aquesta persona va marxar en el seu moment perquè no estava d'acord amb la direcció. Ara es presenta amb un altre grup. Pot confondre o no. És ella la que haurà de convèncer o no la gent. Cadascú es presenta amb el seu programa. No hauria de confondre. Hi ha sigles i sigles, i pensaments i pensaments.
Què en pensa, que es presentin moltes llistes diferents a Roses?
Trobo que són massa llistes. S'haurien de presentar els partits que s'han presentat sempre. Tothom té dret a presentar-se, però trobo exagerat nou llistes a Roses. Divideix molt el vot. Tots volem arreglar el poble, però trobo que són moltes llistes per 19.000 habitants. Això sí, nosaltres no perdrem el temps preocupant-nos per la resta. Alimenten la política de criticar-nos els uns als altres, i no està dins la nostra línia.
Com afectaran la qüestió sobiranista les eleccions del maig?
És difícil de saber. Si arriba un punt que s'ha de pactar, el normal seria esquerres o dretes, però hi ha l'altre tema pel mig. El més lògic seria que passés per davant el municipi. Ara és moment de preocupar-se pel municipi i la resta pot quedar en un segon pla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel i Hamas tanquen la ronda de negociacions sense avenços

barcelona
llengua

Multitudinària manifestació pel català a Palma

barcelona
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ