Política

ALBERT GÓMEZ

P DE LLISTA DE CIU A PALAFRUGELL

“Aspirem a un bon resultat per assolir l'alcaldia”

“Hem estat quatre anys al govern i la nostra aposta és que aquest projecte vagi creixent”

“Cal continuar desenvolupant polítiques de cohesió social i de promoció econòmica”

IMMIGRACIÓ
“El fet d'acollir els nouvinguts no ha de ser un xec en blanc, cal un esforç per integrar-se”
ALIANCES
“No podem perdre de vista el moment polític nacional, que pot tenir un pes en futurs pactes”
GOVERN
“Valoro positivament la coalició amb el PSC, hem treballat per
la cohesió social
i l'economia”
Quin projecte destacaríeu del vostre programa electoral?
En destacaria tres, que són tres espais que creiem que hem de començar a abordar. Un és Can Genís, on de fet ja s'està desenvolupant un projecte per arreglar-lo, perquè és un edifici antic d'una fàbrica surera que s'està deteriorant i al qual volem donar molts usos, entre aquests la creació d'un centre cívic obert a tothom. Després, els Ametllers, un altre espai emblemàtic per al qual hi ha una doble proposta: per una banda, reformar totalment la part superior i intentar guanyar-hi més espai, i, a la part de sota, que és on hi ha l'escenari, almenys tancar-la parcialment per evitar molèsties als veïns. El tercer és obrir un procés participatiu sobre l'antic hospital.
Quines estratègies de futur planteja per a Palafrugell?
Pel que fa al model de poble, nosaltres, durant el darrer mandat, en què hem governat conjuntament amb el PSC, hem posat les bases del tipus de política que volem desenvolupar. Per exemple, hem estrenat un nou POUM que, vulguis o no, ens marca tot el tema urbanístic durant els pròxims 15 anys. També hem fet un pacte per la mobilitat que ara s'haurà de desenvolupar. Un pla de desenvolupament econòmic i de cohesió social, que és un document viu però que no deixa de ser un pla estratègic de ciutat. Per últim, també un pla d'estratègia turística, que hem presentat fa molt poc.
Quin equip porta a les eleccions municipals?
Hem buscat gent que estigui disposada i que tingui la capacitat de llançar línies estratègiques a mitjà termini però que tingui la voluntat i la capacitat d'estar pendent de coses més petites però que són aspectes que poden preocupar més els ciutadans.
Com afronta aspectes com ara el de la immigració?
Crec que el fet d'acollir una gent nouvinguda no ha de ser un xec en blanc, hi ha d'haver un esforç per intentar integrar-se una mica, almenys que hi posin de la seva part. Hem d'estar contents del tarannà de la gent de Palafrugell, i cal respectar les diferències, però també cal que ens uneixin coses comunes. Al final acaben sent societats diferents amb vides paral·leles, però això crec que no és bo.
En les últimes eleccions vau fer un salt important, què n'espereu de les del maig, heu tocat sostre?
Fa quatre anys vam passar de dos regidors a cinc. I pensem que encara ens queda camp per córrer. En les últimes no podíem aspirar a guanyar les eleccions, tot i que hi vam estar relativament a prop. Ara la situació és més favorable perquè hem estat quatre anys al govern, amb molta més experiència acumulada, i la nostra aposta és que aquest projecte vagi creixent. No m'atreveixo a dir cap nombre de regidors, però sí que aspirem a uns resultats que ens permetin assolir l'alcaldia.
Quina valoració faria del mandat passat en coalició amb el PSC?
Valoro molt positivament aquestes dues ànimes que hem intentat desenvolupar. Sobretot han estat la cohesió social i les polítiques de promoció econòmica. No oblidar-nos de les persones. El comerç de proximitat i el model turístic també han estat dos punts clau que hem treballat.
És molt aviat per parlar de noves reedicions d'aliances entre partits per governar?
Sí, és d'hora. Nosaltres aspirem a tenir uns resultats que ens permetin assolir l'alcaldia. A partir d'aquí veurem si necessitem arribar a pactes amb altres formacions. No podem perdre de vista el moment polític en l'àmbit nacional, i això pot tenir un pes a l'hora de decidir futurs pactes.
Algun cop ha dit que cal canviar les maneres de fer política.
Calia més proximitat, més diàleg amb la gent, i crec que ho hem aconseguit en els darrers quatre anys. I m'atreviria a dir que és la nostra manera de fer, persones que fan política per a les persones. I d'aquest estil em sento molt content i molt orgullós. Si la gent ens dóna confiança, continuarem així.

Turisme i economia

Gómez va néixer a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), però fa molts anys que viu a Palafrugell, on regenta una coneguda botiga. Va haver de deixar els estudis d'història per ajudar la família i, abans d'arribar a Palafrugell, va treballar de pagès i d'electricista amb el seu pare. Albert Gómez torna a presentar-se per segona vegada a l'alcaldia com a cap de llista de CiU. Aposta pels nous equipaments de ciutat, per una cohesió social i una posició de capitalitat comercial, cultural i turística del municipi de Palafrugell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ
política

El PP duu a Salou l’intent de quedar-se amb tot el vot de Cs

barcelona
política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona
política

Aragonès fa una crida a concentrar el vot d’esquerres

barcelona