Política

MAITE BRAVO

ALCALDABLE D'ICV-EUIA A LA BISBAL D'EMPORDÀ

“La Bisbal necessita un canvi polític o un govern unitari”

Defensa una altra manera de gestionar “més enfocada al bé comú” i amb molta més participació

Creu que ha estat una legislatura “estranya” marcada per la unió “conjuntural” i amb “poca sinergia” entre el PSC i CiU

PARTICIPACIÓ
“La ciutadania ha de poder participar
a l'hora d'elaborar pressupostos i establir prioritats”
BIBLIOTECA
“Independentment del que passi amb l'edifici, la Bisbal té dret a un servei bàsic de biblioteca”
TASCA PRÒPIA
“He intentat proposar temes amb mocions als plens, fer una oposició constructiva”

La cap de llista d'ICV-EUiA a la Bisbal és l'actual regidora de la formació. Ho és des de fa un any i mig, i de rebot, després dels successius abandons dels primers noms de la llista del 2011.

Com va afrontar el repte de passar a ser regidora?
Sempre he estat interessada a participar en els assumptes de la comunitat on visc. Havia estat sempre treballant en plataformes ciutadanes i trepitjant molt el carrer, i vaig veure-ho com una oportunitat d'assolir un nou repte, de treballar des de dins d'una institució, perquè crec que s'hi pot fer molta feina al servei dels pobles.
Quin balanç fa d'aquest any i mig que ha estat regidora?
Des d'un partit que només té una regidora el que he intentat és proposar temes a través de mocions als plens. Per exemple, juntament amb la PAH vaig presentar una moció per treballar amb els bancs perquè posessin els pisos buits a lloguer social. També la de pobresa energètica, la moció en contra de la interlocutòria del PP pel tema del castellà a l'escola, també una de contrària a la llei de l'avortament de Gallardón... Crec que he fet una acció d'oposició constructiva.
Més enllà de la seva tasca, com valora el mandat?
Ha estat una mica estrany. No ha estat gaire operatiu perquè no s'han pogut desencallar els grans temes i a l'equip de govern hi ha hagut una sinergia una mica estranya, perquè ha estat com molt conjuntural, aquesta unió entre PSC i CiU.
I quines són les principals mancances que hi ha trobat?
En el terreny de la participació hi ha molta feina a fer. La ciutadania ha de participar a l'hora d'elaborar pressupostos i ajudar a establir les prioritats d'actuació. També ha quedat una mica desdibuixat el tema social. I en això hi té molt a veure que l'Ajuntament no gestioni com a competència pròpia els serveis socials. I, evidentment, també hi ha el tema de la biblioteca. Continuem amb una sentència que ens deixa sense servei bàsic de biblioteca i aquí és on més s'ha fallat. Independentment del que passi amb l'edifici, la Bisbal té dret a un servei bàsic de biblioteca. I, per últim, crec que ens hem adormit una mica amb el conveni amb Sorea. Fa deu anys que tenim un conveni que crec que no és legal.
Quin són els principals eixos del seu programa?
Un girarà al voltant del model de ciutat. Creiem que la Bisbal es mereix un model que la tregui una mica d'aquesta estaticitat en què sembla que està. Un altre eix serà el de la gestió de l'administració. Considerem que hi ha una altra manera de gestionar els assumptes, més enfocats al bé comú i amb molta més participació. I evidentment un altre eix és ser propers a les greus situacions de moltes famílies arran de la crisi. Creiem en la possibilitat de plantejar nous reptes a l'hora de buscar solucions, de trobar nous vivers d'ocupació, noves maneres d'enfocar la feina, i una revitalització del comerç i del teixit econòmic local.
Creu que el sacseig que hi ha en altres partits a la Bisbal els pot afavorir? Quines expectatives electorals tenen?
Les expectatives que tenim és que hi hagi un canvi a l'Ajuntament. Crec molt necessari que hi hagi un canvi cap a una altra manera de gestionar i de fer política, i cap a una democràcia més participativa. Tenim esperances d'augmentar el nombre de regidors. I també crec que vivim un moment políticament molt especial a la Bisbal. Les últimes notícies parlen d'una divisió de la dreta nacionalista. Després hi ha temes estel·lars que estaran influenciant els resultats però que no són qüestions municipals. Crec que el que s'ha de valorar és el treball que competeix a un ajuntament. La Bisbal ha de decidir qui el governa, i voldria que aquesta voluntat sigui respectada al màxim. És a dir, que no es facin tants jocs d'aliances per arribar a l'alcaldia amb coalicions amb poca sinergia. M'agradaria molt que hi hagués un govern unitari.

Una mestra ‘freelance' molt activista

Llicenciada en filologia hispànica, és professora per compte propi
i escriptora i s'està formant com
a il·lustradora. Sempre ha estat molt activista i a la Bisbal va ser precursora de la plataforma Cap Autovia i de diferents moviments.

Té 49 anys i en fa deu que viu a la Bisbal. El 2011 anava de número quatre per ICV-EUiA, que només va tenir un regidor però després dels successius abandons dels que la precedien a la llista, el setembre del 2013 va passar a ser regidora i ara afronta el repte de ser la cap de llista.

joan sabater



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ
política

El PP duu a Salou l’intent de quedar-se amb tot el vot de Cs

barcelona
política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona