Política

ALT EMPORDÀ

Roses continua sent el municipi amb més llistes

Els municipis amb més població de l'Alt Empordà mantenen aquest 2015 un nombre de candidatures similar a les que es van presentar el 2011. A Figueres i Castelló d'Empúries, seran vuit llistes les que es presentaran, en tots dos casos una més de les que hi havia en les últimes municipals. Roses és el municipi de la comarca on la ciutadania tindrà més opcions per triar, però els electors rosincs ja hi estan acostumats: es presentaran nou candidatures, el mateix nombre de les que es van presentar el 2011. A l'Escala, els electors podran triar entre set llistes, dues més que el 2011.

Globalment el nombre de candidatures es manté força estable a l'Alt Empordà, amb només quatre llistes menys de les que es van presentar el 2011. CiU es manté com la formació que presenta més candidatures, tot i presentar-ne tres menys que el 2011. ERC (sumant-hi les llistes associades AM) passa a ser aquest 2015 la segona formació en nombre de candidatures, i relega el PSC (i llistes associades amb l'etiqueta CP) a la tercera posició pel que fa al nombre de llistes presentades.

Entre els 68 municipis de la comarca, pel que fa al nombre de llistes presentades destaquen municipis com Palau-saverdera, on el 2011 només hi havia una candidatura i aquesta vegada l'alcalde, Narcís Deusedas, tindrà tres contrincants.

Entre els quinze municipis que ja coneixen el seu alcalde (perquè s'hi presenta només una candidatura), destaca el cas de Colera: s'hi presenta només una llista encapçalada pel l'alcalde actual, Lluís Bosch, i el mateix equip que l'acompanyava el 2011, però amb un canvi de sigles: el 2011 l'equip de Bosch es presentava per PSC-PM i aquest cop ho farà amb les sigles de CiU.

Passa també a Sant Pere Pescador, on l'única llista present és la CiU, amb Agustí Badosa i regidors que fins fa poc formaven el govern municipal de Joan Martí (ERC), amb qui han trencat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral destaca que l’índex d’atur és el més baix en 15 anys

riudellots de la selva
Guerra a Gaza

Desenes de milers de persones fugen de Rafah enmig de constants bombardejos

Barcelona
política

La JEC valida que RTVE emeti les entrevistes als candidats al Canal 24 hores

barcelona

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA
estat espanyol

El fiscal general descarta dimitir després de la reprovació del Senat

barcelona
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques estan preparades “pel combat”

barcelona