Política

Francesc Guisset

Alcaldable per PSC-PM a Llançà

“L'alcalde i CiU ja han esgotat el seu crèdit a Llançà”

El candidat del PSC està convençut que es pot trencar l'hegemonia de CiU a Llançà

Lamenta la divisió del vot i la pèrdua de regidors del ple

És el portaveu del PSC a Llançà, que amb tres regidors és la segona força política del ple. Dins el PSC S'ha situat amb els crítics d'Avancem, tot i que repeteix amb les sigles del partit
Andreu Puig

Francesc Guisset encapçala per tercera vegada la candidatura del PSC a Llançà.

Quin balanç fa del mandat?
S'ha repetit la legislatura anterior, quatre anys sense cap perspectiva ni projecte; a l'últim moment i a final del mandat hem vist algunes inversions, s'han posat a netejar els carrers, han instal·lat alguns jocs infantils, detalls... La realitat és que tot i la influència que podria tenir l'alcalde, Pere Vila (com a president gironí de CDC i diputat al Parlament), això no s'ha traduït en cap inversió a Llançà. No s'ha situat Llançà al lloc que li pertoca ni se li ha donat la projecció que es mereix.
Però sobre certs punts el PSC ha donat suport a l'alcalde.
Ens vam posar d'acord per rebaixar l'IBI; no va ser fàcil i es va aconseguir per la pressió popular. Avui s'enorgulleixen d'un deute que és del 43%, però teníem un 110% d'endeutament. Vam fer veure a Pere Vila que no es podia seguir com ho feia. Vam aconseguir rebaixar la pressió, hem pressionat pel centre de dia que estava tancat i ha pogut obrir, perquè es facin inversions als col·legis i que es vagin fent coses.
Com enfoca la campanya?
Arribats en aquest punt ja no demano el vot, perquè crec que els llançanencs s'han d'adonar amb els seus ulls del que passa amb aquest alcalde i que només es mou per les seves aspiracions personals. Tinc la convicció que Pere Vila i el seu equip han esgotat el seu crèdit. La proposta de CiU no té contingut i els electors l'han de donar per acabada, ja n'hi ha prou.
Quines són les propostes del PSC?
Són propostes a partir de les limitacions pressupostàries, no volem fer grans promeses ni enganyar. Cal adequar el centre de dia, millorar les instal·lacions per als avis per fer d'aquest centre un referent a la comarca; hem de recuperar la residència Can Marly, donar-li un ús social, i alhora serà un rèdit per a l'ocupació al municipi. També hem de ser més competitius en turisme, ens hem d'avançar a la demanda amb més allotjaments, més activitats, aprofitar la nostra oferta de mar i muntanya, apostar per la cultura, la qualitat, i no tant per la quantitat. També hem d'impulsar una zona lúdica per a una discoteca, en un lloc apartat, una sala polivalent, i desenvolupar la formació per a joves, des de l'institut.
Per què no s'han afegit a la candidatura d'esquerres d'ERC i ICV?
Vam tenir converses; per participar-hi nosaltres demanàvem que ens centréssim en el municipalisme, no en temes sobiranistes o d'àmbit estatal; ens demanaven de renunciar a les sigles del PSC i jo no puc fer-ho. També hi havia el tema del cap de llista, jo vaig demanar parlar-ne ja que avui el PSC tenim tres regidors. Tot això s'havia de debatre però com que no van dir res més ho vaig donar per tancat.
Vostè és un crític del PSC?
Tinc divergències amb el partit i ho he explicat. Però des del PSC ens hem equivocat tots, totes les parts. Els que han marxat han acabat en mans d'altres partits i molts se'n penedeixen. També hi ha hagut personalismes. Mai ens havien de separar i estic segur que tornarem a convergir. Encapçalo una llista PSC-CP, molt renovada i amb independents.
Influirà la disminució de regidors?
Sí, cada regidor valdrà més vots, i més encara amb la presència d'una nova llista que farà el joc de CiU dividint el vot. És una llàstima perquè teníem un escenari ideal per trencar la majoria absoluta de CiU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona