Política

Compromís de Banyeres de Mariola proposa la recuperació de les cordaes

Les propostes són l'eix central a l'apartat de festes del seu programa electoral

Compromís per Banyeres de Mariola considera que «és necessari celebrar un referèndum obert a totes les veïnes i veïns de la localitat per a decidir un possible canvi de les festes majors al cap de setmana». Per aquest motiu, un dels punts essencials del programa polític de Compromís, quant a l'apartat fester, recull «la celebració d'aquest plebiscit destinat no solament als festers, sinó a totes les persones empadronades al municipi».

La nova realitat econòmica i social dels temps actuals fan que moltes facetes de la vida experimenten canvis substancials. Un d'aquests s'emmarca en la present dinàmica festera i les noves circumstàncies que l'envolten. Compromís es referix al fet, cada vegada més costós, de poder estar i sufragar tot el període fester entre el 21 i el 25 d'abril, ja que «els condicionants laborals estan fent que cada vegada més i més joves del nostre poble hagen de buscar treball, ja no solament fora de la nostra localitat, sinó més enllà del nostre país».

Això fa que la possibilitat de gestió d'aquesta situació, tals com mobilitat, permisos, costos, etc, siga més complexa que mai. Però no solament això, sinó que «la crisi econòmica ha comportat que moltes empreses no puguen permetre's estar inoperables entre setmana durant el període fester».

Compromís opina que, considerant els motius anteriors, «ara és el moment de sotmetre a decisió dels banyerencs i les banyerenques el futur de la nostra festa i manifesta la seua voluntat de celebrar un referèndum en què es tinga en compte l'opinió de tothom». A més, «les possibilitats quant a la pregunta o preguntes són múltiples» ja que, arribat el moment, no solament es pot preguntar pel canvi de les festes al cap de setmana, «sinó també per la relació entre cap de setmana i quins dies de festa».

De la mateixa forma, Compromís aposta per «la recuperació de les tradicions perdudes» i, amb això, «un altre aspecte essencial que vertebra l'apartat de festes del programa polític per a Banyeres de Mariola és la represa de les cordaes al municipi».

Recollides més de mig miler de signatures, aquest és un testimoni afegit del desig de gran part de la població per retrobar-se amb una tradició que vam perdre ara fa quasi una dècada. Per això, «encara que existeix una nova normativa, es considera que allò que cal és la voluntat política necessària perquè la determinació social isca endavant i, en Compromís, la tenim».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Nova Caledonia es revolta contra els canvis al cens electoral

Barcelona
política

Salvem Cal Macià exigeix començar a tramitar l’expropiació de l’immoble

ALCARRÀS
Guerra a Ucraïna

Un tren de mercaderies descarrila a Volgograd per un atac amb drons

Barcelona
guerra a Ucraïna

Blinken visita Ucraïna per sorpresa per mostrar el suport dels Estats Units

Barcelona
política

Els investigats de Tsunami acusen l’AN d’usar el terrorisme per impedir l’amnistia

barcelona
Birmània

Escac a la junta birmana

Tòquio

La fractura passa factura

Argelers / Barcelona

Reset a l’escenari polític gironí després del 12-M

GIRONA
Salvador Vergés
Cap de llista de Junts i diputat electe

“En un context difícil hem augmentat el vot”

GIRONA