Política

Tret de sortida de les municipals

Es presenten un total de 711 llistes, onze més que el 2011

CiU hi concorre amb 197 llistes i la segueix ERC, amb 155

En trenta pobles ja se sap qui serà l'alcalde perquè hi ha llista única

La campanya electoral ha començat aquesta matinada per als 771 candidats de les comarques gironines. En són 11 més que en les municipals del 2011. La majoria de les candidatures corresponen a la coalició convergent, que en presenta 197. ERC se situa en segon lloc, amb 155 llistes; el PSC, amb 109, en tercer lloc, i el PP, en quart lloc, amb 70 candidats. La CUP té presència en 35 poblacions; IC-EUiA, en 31, i MES, en 30. A trenta pobles, als candidats no els caldrà, però, fer campanya perquè es presenta una única llista i ja se sap qui serà l'alcalde. D'aquests, 20 són de CiU; 7, d'ERC; 1, del PSC, i 2, independents.

Per comarques, a l'Alt Empordà és on es presenten més llistes, amb 187; seguida del Baix Empordà, amb 136 i la Selva, amb 110. Per sota del centenar es troben les comarques del Gironès, amb 97 llistes; el Ripollès, amb 57; la Garrotxa, amb 47; la Cerdanya, amb 43 i el Pla de l'Estany se situa a la cua amb 27 candidatures. A l'Alt Empordà, hi ha quatre candidatures menys que fa quatre anys. Amb 60 llistes, CiU es manté com la formació que presenta més candidatures, seguida d'ERC-AM, amb 46, i del PSC-PM, amb 31. Al Baix Empordà, el domini de la federació nacionalista ha resultat amenaçat per la tendència d'ERC d'incrementar la seva presència. Així, CiU en presenta 28 i ERC, 25. El PSC ha fet un esforç per mantenir una bona xifra: 21. A la comarca de la Selva, les tres forces principals han presentat un nombre molt similar de candidatures amb relació al 2011: 25 de CiU, 23 d'ERC i 17 del PSC. Al Gironès, s'han perdut una desena de candidatures respecte al 2011. Cal destacar el gran retrocés del PSC, que en presenta només 10, 8 menys que quatre anys enrere. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va ser precisament ahir en l'acte electoral a Girona per donar suport a Sílvia Paneque. A les comarques del Ripollès, el Pla de l'Estany i la Cerdanya hi ha pocs canvis amb relació als comicis del 2011. A la Garrotxa es deixa sentir la davallada del PSC i el creixement d'ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia