Política

Òscar Aparicio

Candidat a l'alcaldia de la Bisbal d'Empordà pel PSC

“S'ha de valorar la gestió feta els darrers anys”

“Amb el Feil, Sorea i la biblioteca sobre la taula el debat hi és, però no s'hauria de portar mai al terreny personal”

“Proposem que el centre cívic es faci al sector sud”

ECONOMIA
“Ells [ERC ] apujaven impostos i nosaltres pensàvem que calia reduir
les despeses”
INFRAESTRUCTURES
“Tenim set espais per a equipaments. Consultarem a l'inici de mandat on es vol el nou pavelló”
PACTES
“No pactarem amb qui vulgui inversió només sobre la base de l'endeutament.
És un error”
El 2011 va ser candidat perquè li va ‘tocar'. Ara també li ha tocat?
Fa quatre anys m'hi vaig posar. Ningú ho volia, perquè s'esperaven mals resultats. Aquest cop ho he condicionat al fet de mantenir l'equip i poder completar la llista com jo volgués.
Els estic molt agraït: tothom pensava en uns resultats molt dolents i ells em van fer costat. Independents per la Bisbal-PSC és una manera d'incorporar gent nova.
La situació econòmica: com la van trobar i com l'han deixat?
Estava molt malament. Ens van revocar un Feder per falta de diners i abans es pagava els proveïdors a 110 dies i ara paguem a 17. Ara generem recursos suficients. Tenim 400.000 euros de romanent i tots els ítems econòmics demostren el bon estat. Hem abaixat el límit d'endeutament i tenim un ajuntament sanejat. Ara ja som capaços de generar estalvi.
Pel que fa a crispació, molt semblant al 2011.
Amb el Feil, Sorea i la biblioteca sobre la taula el debat hi és. El problema és que hi ha persones que porten el debat al terreny personal. El senyor Sais ho fa gairebé sempre, però ja li vaig dir que, amb mi, no intentés fer el mateix que feia amb Romaguera. El debat ha de ser de gestió, però ell és el màxim responsable d'aquelles decisions. No m'agraden els debats personals.
Sorea, biblioteca, Feil, pla de viabilitat... són elements que entraran en campanya.
Tot i tenir present el que ha passat i les conseqüències que ha tingut, hem de mirar al futur. Ho hem debatut prou tot, i s'ha de tenir en compte i valorar la gestió feta aquests darrers anys i la que hi havia abans. No tinc cap interès especial a fer sortir aquests temes en campanya.
Tornaria a pactar amb CiU i tornaria a fer la moció de censura?
El més intel·ligent hauria estat quedar-nos a l'oposició, però la situació econòmica de l'Ajuntament ens va fer decidir. ERC no presentava cap solució. Podíem haver-los deixat sols perquè resolguessin els problemes que ells mateixos havien creat i deixar-los prendre mesures impopulars que nosaltres vam haver d'acabar prenent. Però estava segur que no ho farien i teníem por que volguessin amagar els tres temes.
Tornaria a pactar amb CiU?
Si la situació fos la mateixa sí. És un tema de responsabilitat. Ells apujaven els impostos i nosaltres pensàvem que calia reduir les despeses.
Quins són els eixos bàsics del seu programa?
La situació econòmica està consolidada, però la situació general encara és de crisi. No podem incrementar la pressió fiscal. Amb l'obertura –espero que ràpida– de la biblioteca i del Terracotta les despeses pujaran uns 400.000 euros l'any.
Què cal fer?
Continuar i millorar la feina feta en desenvolupament local, cursos de formació, mesures d'incentiu a l'ocupació, continuar el pla estratègic d'ocupació. L'ensenyament és bàsic. Cal millorar la formació i la integració social. Cal un nou institut i solucionar la provisionalitat de l'Empordanet.
Al sud és on cal incidir?
Amb el nou pla general hi ha tres zones de serveis a la zona: sota el convent, a l'antiga fàbrica Formatgé i al costat de la piscina.Proposem que el centre cívic, en lloc d'anar al costat de la biblioteca vagi al sector sud, sota el convent, al costat de la piscina o la Formatgé.
Les infraestructures esportives s'han d'ampliar?
En el pla general hi ha set espais on hi pot anar un equipament. Només d'iniciar el mandat farem un procés de participació per escollir l'espai on hauria d'anar el nou pavelló; el 2016 fer la licitació i l'execució, el 2017.
Pactes postelectorals. Ja hi deu haver pensat, no?
La part de la hisenda municipal és molt important. Fer inversió només sobre la base de l'endeutament és un error. No pactarem amb qui vulgui seguir aquella línia.

El gestor de la política

Quaranta-tres anys. Advocat. Es va presentar per primer cop el 1999 amb Ramon Romaguera (PSC) i amb ell va ser regidor d'Administració i Règim Intern i Seguretat Ciutadana (1999-2003) i, posteriorment, de Serveis Socials i Cultura (2003-2007). Alcalde del desembre del 2011 al març del 2014. Vicepresident del Consell Comarcal i membre de l'executiva del PSC a les comarques gironines. Pensa que “la política és, també, gestió” i creu que no pot pactar amb qui pensi abans a demanar crèdit que a evitar despesa.

Foto: MANEL LLADÓ



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona