Política

LAIA SUÑER

CANDIDATA D'ENTESA-ICV A PALAMÓS

“A Palamós calen la nova escola bressol i el segon institut”

“Volem un poble lliure de desnonaments, sostenible i que aposti per l'economia verda”

“No pactarem de cap manera amb la dreta”

Va néixer a Saragossa l'any 1979. Des dels 9 anys que viu a Palamós. Aquest any s'entrena en política. És militant del sindicat CCOO des de fa 5 anys. A nivell professional treballa de peó en la recollida de residus.
Què creieu clau en el vostre programa electoral?
Són tres punts claus: drets, oportunitats i democràcia. El nostre programa està basat en les persones, en els ciutadans i ciutadanes de Palamós i Sant Joan.
Alguna proposta en concret?
Els nostres compromisos són un pla de rescat social per garantir l'assistència a tota la població; un pla contra l'atur, una peça fonamental avui dia; defensa de l'educació i la sanitat públiques; un Palamós lliure de desnonaments; sostenibilitat i economia verda; i la participació i la transparència de l'Ajuntament. Són els sis compromisos bàsics que tenim en el nostre programa.
Pel que fa a les prioritats econòmiques, quins valors destacaríeu pels nous emprenedors?
Nosaltres apostem per una economia verda. A qualsevol empresa o negoci que estiguin disposats a assumir aquest projecte els ho facilitarem perquè tinguin la seva aportació a Palamós.
I com quedarien els impostos?
Volem imposar una tarifació social. Que cadascú pagui en funció de les seves condicions socials. Que tothom pugui accedir als serveis públics.
Pel que fa a les infraestructures, quin serien els punts principals?
Volem fomentar la segona escola bressol i el segon institut. Són dues infraestructures que fa temps que s'estan demanant i que ja són molt necessàries.
Com valora l'anterior legislatura; s'ha fet bona feina?
Nosaltres hem estat al govern durant el darrer mandat, concretament a la regidoria de Medi Ambient. Creiem que la feina que hem dut a terme ha estat molt important; ha estat una regidoria molt activa, amb molts projectes. Des del punt de vista de l'Entesa-ICV, creiem que ha estat una legislatura molt bona. I pel que fa als anys anteriors, quan també governava el PSC, creiem que s'han fet coses molt bones, i d'altres que a hores d'ara encara no s'han realitzat. Són polítiques d'esquerres, que és per les quals nosaltres apostem.
Com afronteu aquestes eleccions, quines perspectives teniu?
Ho fem amb molt d'esforç i molta emoció, com sempre. Continuar amb la feina ben feta com fins ara. Nosaltres tenim una cosa molt clara i que en cap moment canviarem: no pactarem de cap manera amb la dreta i apostarem sempre per les polítiques d'esquerres.
Quin equip teniu? Què en destacaríeu, de la seva qualitat?
Tenim de tot. Des de gent amb experiència en la política fins a gent de nova fornada. Tenim candidats amb molta trajectòria, com és l'Erik Solés, que ha estat durant dues legislatures regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament de Palamós. També tenim gent molt preparada, politòlegs, llicenciats, gent jove del poble, i aportem gent d'altres nacionalitats membres de col·lectius del municipi. Tots plegats treballarem per defensar els interessos dels ciutadans de Palamós i Sant Joan.
Quina és la taca negra de Palamós? Quin és el punt feble?
El municipi, a nivell general, falla perquè el govern, la política, no està mirant les persones, que és el que defensem nosaltres. Hauria de ser allò primordial de qualsevol municipi, i en aquest cas el que ens toca de prop, Palamós. Tenim moltes mancances en aquest sentit, que hem d'acabar de polir entre tots, perquè la situació no es pot permetre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell