Política

La CUP irromp amb força a totes les grans ciutats i quadruplica resultats

Els cupaires obtenen tres regidors a Barcelona i en sumen 374 a tot el país

Guanyen diverses alcaldies i són segona força a Badalona i Santa Coloma

Terrabastall polític de la CUP. L'esquerra alternativa independentista va ser ahir l'altra gran triomfadora de la nit, en desembarcar amb força a totes les grans ciutats catalanes, en alguns casos fins i tot com a primera o segona força. Els cupaires van obtenir tres regidors a Barcelona, el cap i casal, on van rebre el 7,4% dels vots, i irrompen en els plens de les altres tres grans capitals: a Girona, on passen de tres a quatre regidors i són tercera força, i a Tarragona i Lleida, on entren amb dos.

La formació, a més, va guanyar en ciutats com ara Ripollet –en coalició amb Podem–, Berga i Capellades; va ser segona força en grans ciutats com ara Badalona –també amb Podem–, amb cinc regidors, els mateixos que a Santa Coloma de Gramenet i a Reus, on va passar d'un a sis regidors, i va ser tercera a Manresa (tres), Vic (quatre) o el Vendrell (tres).

De fet, l'avenç va ser important a la majoria de ciutats mitjanes del país, i també va consolidar-se en places com ara Vilafranca, Vilanova i Figueres. A més, va obtenir regidors a llocs inèdits fins ara, com per exemple l'Hospitalet, Terrassa, Tortosa, Olot, Montcada i Tàrrega.

Al País Valencià, també

En el conjunt, els cupaires, amb 372 regidors i el 7,1%, van gairebé quadruplicar els 101 i el 2,2% del 2011 al conjunt del país, i van obtenir més de 220.000 vots, un 350% més que els 62.000 de llavors. A sobre van obtenir representació als pocs pobles on es presentaven al País Valencià, com ara Burjassot.

Totalment eufòrics pels resultats, una seixantena de simpatitzants de la CUP i Arran van ser a la seu nacional cridant consignes a favor dels vaguistes de Telefónica, que els acompanyaven, o de María José Lecha, com ara: “Visca la Lecha, mori el mal govern!” Visiblement emocionada, la candidata de Barcelona va comparèixer tot seguit. “Calia ruptura clara dels 32 anys de govern, i molta gent de la ciutat ho ha vist, i ha votat en conseqüència”, va destacar la cap de llista per Barcelona ciutat.

Debats en assemblees

“Hem entrat amb força, i aquesta força es notarà. Recuperarem la nostra sobirania com a poble, com a classe i com a dones”, va declarar. Lecha, això sí, també va advertir que qualsevol pacte a partir d'ara es debatrà en les assemblees. I per si hi havia algun dubte: “No som cap crossa per fer alcalde ningú”, va dir per acabar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ
política

Aragonès demana que “cap vot catalanista” vagi al PSC i es conjura perquè no governi

barcelona

Orriols participa de la retirada del cartell de festa censurat del balcó de l’Ajuntament

RIPOLL

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Netanyahu manté els plans a Gaza i respon a Biden que “si hem d’estar sols, estarem sols”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA

Cañigueral destaca que l’índex d’atur és el més baix en 15 anys

riudellots de la selva
Guerra a Gaza

Desenes de milers de persones fugen de Rafah enmig de bombardejos

Barcelona