Política

Els grups de Quart es prenen temps per assolir acords de govern

CiU i AxQ encara no s'han posat a parlar per reeditar el pacte, i ha aparegut un nou actor, el grup local Quart Actiu-AM

Els acords de govern a Quart estan tots oberts després dels resultats electorals, ja que Independents per Quart (IpQ-PSC-CP) va obtenir quatre regidors; Alternativa per Quart (AxQ-AM), tres; CiU, dos, i Quart Actiu-Activisme Municipal (QA-AM), dos més. Segons el cap de llista d'Alternativa per Quart (AxQ-AM), Francesc Pérez, i un dels portaveus de Quart Actiu-Activisme Municipal (QA-AM), estan pendents de reunir-se amb els respectius grups per traçar les estratègies per configurar una opció de govern al municipi. Pérez reitera que el pacte que han mantingut els dos últims mandats amb CiU “ha estat positiu”, però no dóna per feta la seva reedició. Assegura que “cal parlar-ne”, però que també parlaran amb QA-AM. És aquest grup el que té ara mateix la clau de la governabilitat estable, ja que res fa pensar que IpQ vulgui pactar amb CiU o AxQ, ni aquestes formacions amb els socialistes. Des d'aquesta premissa, l'únic soci de govern d'IpQ podria ser QA-AM, tot i que el nou grup municipal s'assegura que encara no s'han dirigit a ells, ni tenen decidit res sobre possibles pactes electorals. Ni els socialistes ni la federació nacionalista van avançar ahir les estratègies de pactes que seguiran els pròxims dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona