Política

ERC es reivindica a nou alcaldies del Maresme

Els republicans són primera força i volen la presidència del Consell Comarcal

Quatre majories absolutes només amb les sigles d'ERC o formant part de coalicions –Alella, Sant Iscle, Òrrius i Vilassar de Dalt– i cinc victòries indiscutibles –Llavaneres, Teià, Arenys de Munt, Canet i el Masnou– és el dolç balanç dels republicans al Maresme, on amb 37.183 vots han aconseguit desbancar CiU com a primera força de la comarca. Les eleccions municipals han retornat a ERC els bons resultats del 2003 i situen la formació amb clares opcions d'incorporar-se a altres governs a través de pactes, com per exemple a Mataró, Premià de Mar i Caldes d'Estrac.

La presidenta dels republicans i guanyadora dels comicis a Canet, Blanca Arbell, diu que encara estan “paint” els resultats: “Cal destacar els fruits de la bona feina que la nostra gent ha estat fent tant dins com fora dels ajuntaments.” “És evident el reforç del vot independentista en el territori que s'ha traduït en una major responsabilitat per fer governs sobiranistes”, apunta i hi afegeix: “Tot just iniciem els contactes per garantir governs forts en els casos on necessitem aliances o en aquells on ens necessiten a nosaltres.”

L'increment de vots, que els situa al capdavant de la política comarcal amb nou consellers, obliga ERC a gestionar el Consell Comarcal del Maresme, amb 33 membres, i a assumir la presidència per primera vegada, perquè fins ara els màxims responsables de l'ens han estat alcaldes del PSC i de CiU. Es preveu que les negociacions se centrin en les forces nacionalistes, perquè els republicans ja tenen experiència de govern amb CiU –que també té nou consellers– però la formació no descarta aliances ni amb el PSC, amb sis representants, ni amb ICV-EUiA, que manté el dos que tenia, amb les quals també ha dirigit el Consell Comarcal. Des de la direcció del partit assenyalen que en les trenta candidatures que han presentat als comicis hi ha hagut un increment “en vots, en regidors o en ambdues coses”.

Alguns dels resultats més destacables es troben a municipis com per exemple Mataró –on després de quedar fora el 2011 ERC entra un altre cop al consistori amb quatre regidors–, Vilassar de Mar –on passa d'un a cinc regidors– i Arenys de Mar –d'un a quatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

itàlia

Més de 400 migrants arriben a Lampedusa en 48 hores

barcelona
bolívia

Morales avisa que serà candidat a les presidencials “de grat o per força”

barcelona
guerra a gaza

Desenes de milers d’israelians insten insten Netanyahu a pactar una treva

barcelona
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO