Política

PERE CABARROCAS

ALCALDE DE QUART (INDEPENDENTS PER QUART-CP)

“Els alcaldes i regidors hem de trepitjar el territori”

“M'hauria agradat que ERC i CiU haguessin aprofitat la nostra experiència, però no ho van fer mai”

“Volem endreçar el municipi”

Cabarrocas torna a l'alcaldia que va ocupar durant vint-i-quatre anys, del 1983 al 2007. Torna en coalició amb Quart Actiu-Activisme Municipal (QA-AM), amb la promesa de ser al càrrec només dos anys.

Quina impressió té dels dos mandats en què han governat en coalició ERC i CiU a Quart?
Nosaltres tenim molta experiència acumulada. M'hauria agradat que tant ERC com CiU ens haguessin escoltat, però no ho van fer mai. He estat alcalde molts anys, i conec molt bé el territori i la gent. M'ha sabut greu que no ho hagin aprofitat. I què ha passat? Que per la seva inexperiència s'han oblidat de trepitjar el territori, i hi ha gent dels pobles del municipi que ni tan sols els han conegut. I això no pot ser en un equip de govern.
I vostè, diu, trepitjarà el territori.
Jo no he deixat de fer-ho tot i estar a l'oposició. Ho he dit a la gent del nou equip de govern: sortiu al carrer, escolteu la gent, parleu-hi... No hem d'esperar que la gent vingui a l'ajuntament a buscar-nos. Hem d'anar-hi nosaltres. A casa seva mateix, si cal.
Assoleix el govern gràcies a un acord amb QA-AM. Des de l'oposició li han criticat que va dir que no faria pactes. Per què l'ha fet?
Per les ganes i la il·lusió que he vist en els regidors del nostre grup, Independents per Quart (IpQ-PSC-CP), i els de Quart Actiu. I una experiència enorme que volem posar a disposició del poble. Hi ha tres persones amb molta experiència en aquest equip de govern. D'aquí a tres anys jo deixaré la política. La gent que ve darrere, un dels quals serà alcalde, en Carles Gutiérrez, podrà aprendre de nosaltres. En Carles vol aprendre per poder governar quan li toqui amb fermesa i ser coneixedor de tots els temes del municipi. Jo després m'apartaré, assessoraré l'equip de govern, evidentment sense remuneració.
I mentre sigui alcalde?
Tampoc. No tindré sou com a alcalde. Estic jubilat i no tindré sou. Cobro la jubilació i ja està. Cobraré les assistències a plens i juntes de govern, com un regidor normal.
Quins objectius es marca per aquests dos anys?
Primer, posar ordre al municipi. Tant dins l'Ajuntament com en el dia a dia dels espais lliures, zones verdes, voravies... que Quart faci goig com en feia fa uns anys. I en detall hi ha molt per fer: cal revitalitzar la Creueta, Palol també, arreglar-ho; cuidar aspectes socials, que es faci el projecte del nou CEIP, mantenir infraestructures, arreglar el sanejament, potenciar el museu de la terrissa a través de l'associació de terrissers, un camp de futbol 7 a la zona esportiva...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA