Política

La nova Corporació de Banyeres de Mariola celebrà el primer plenari

El PP acusa al bipartit Compromís-PSOE d'incrementar un 155% les assignacions del personal polític

El passat dijous 2 de juliol es va celebrar el primer plenari municipal d'aquesta legislatura a Banyeres de Mariola en el que es van tractar determinats punts de l'ordre del dia com la creació dels grups municipals, el nomenament dels tinents d'alcalde, el nomenament dels membres de la Junta de Govern Local i les delegacions de les diferents regidories, sent en el capítol de les assignacions al personal polític on va aparèixer la polèmica.

El grup municipal del Partit Popular opina que al crear-se dues dedicacions exclusives, les de l'alcalde Josep Sempere i Fernando Sempere, l'Ajuntament haurà de dedicar vora de 200.000 euros més en aquest apartat que en la legislatura anterior «disparant-se la despesa en sous polítics en el nou govern de l'Ajuntament, ja que el muntant serà el 155 % del que costava l'anterior corporació».

La resposta de l'alcalde es va centrar en dir que ell ja havia comentat en la campanya electoral que si fóra primer regidor cobraria de l'Ajuntament perquè no anava a renunciar al seu sou com a únic mitjà de vida; que en l'anterior legislatura hi havia dos jubilats entre el personal polític, com eren l'alcalde i el 1r tinent d'alcalde, circumstància que feia que la despesa fóra més reduïda, o que en la legislatura 1999-2003 en el govern presidit pel PP van existir tres dedicacions exclusives del personal polític.

Pel que fa a les delegacions, l'alcalde Josep Sempere conservarà les facultats de direcció, organització interna i gestió de les àrees de Comptes i Hisenda; Personal, Promoció Econòmica, Urbanisme, Protocol i Agermanament amb Campan. Rocío Alfaro, 1ª tinent d'alcalde, tindrà al seu càrrec Sanitat i Consum, Benestar Social, Participació Ciutadana, Agència de Desenvolupament Local i Transparència. Per la seua part, Jan Manel Conejero, 3r tinent d'alcalde, serà el responsable d'Educació i Joventut, Medi Ambient, zona d'Acampada i Agricultura. Sonia Beneyto, 4ª tinent d'alcalde, estarà al front de les delegacions d'Esports, Comerç i Mercat, Seguretat i Trànsit i Protecció Civil. Jose Martínez tindrà al seu càrrec Cultura i Turisme; Patrimoni i Noves Tecnologies. Fernando Sempere, 2n tinent d'alcalde dirigirà Festes, Obres, Il·luminació i Cementeri i, finalment, Conchi Garrido serà la titular d'Indústria, Neteja Viària, Residus Urbans i Parcs i Jardins.

Tant els representants del Partit Popular com la de Ciudadanos van renunciar a les delegacions oferides —enllumenament públic i cementeri— al mostrar Jordi Esteve la seua disconformitat basada en què «haguera sigut més digne haver-los ofert altres regidories en consonància amb el nombre de vots obtinguts quan ells van demanar les delegacions de festes i obres», mentre que Mª José Francés ja les va rebutjar des del primer moment en no tindre cap intenció de col·laborar amb el govern bipartit creat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles