Política

David Fernàndez: “No és un plebiscit sobre Artur Mas i convertir-ho és fer ensopegar el procés”

El diputat de la CUP critica les filtracions i la poca discreció en les converses perquè poden impedir avançar cap a un acord de cara al 27-S

Assegura que partits i entitats sobiranistes estan obligats a entendre's perquè ”l'alternativa és fer el joc a l'Estat espanyol i que el procés descarrili“

El diputat de la CUP David Fernàndez ha explicat aquest dijous que ha estat la seva formació la que ha demanat l'ajornament de la trobada entre partits i entitats sobiranistes per consultar la seva militància i perquè consideren que les parts implicadeshan de mantenir converses “amb discreció” i no “retransmetre en directe” el que està passant, ja que això pot impedir assolir l'acord de cara al 27-S. “Estem obligats a sortir-nos-en”, ha afirmar en una entrevista a Catalunya Ràdio. Ha defensat que partits i entitats han de debatre “com convertir el 27-S en un plebiscit”. I ha estat taxatiu en rebutjar la presència de polítics en la llista i la insistència de CDC d'incloure-hi el president de la Generalitat: “No és un plebiscit sobre Artur Mas i convertir-ho és fer ensopegar el procés”.

De fet, preguntat per si podria formar part de la llista civil perquè ja ha anunciat que no es presentarà a les eleccions -una possibilitat que CDC defensa per Artur Mas-, Fernàndez ha assegurat:“No ho contemplo”. Sí que contempla, però, que hi hagi eleccions els 27 de setembre perquè així ho ha reiterat diverses vegades Mas: “Dono per fet que hi ha eleccions el 27 de setembre, però pot passar de tot”.

Per Fernàndez, “l'escenari de la llista civil sense polítics en actiu és l'únic possible” davant el que ha avisat que pot ser el “pitjor desafiament que té l'Estat”. Un Estat que ja “veurem com actua” davant l'acord de les “cinc parts” i de les eleccions del setembre.

Fernàndez ha lamentat que sempre s'acabi negociant a última hora, tot recordant que des del 9 de novembre hi havia temps de sobres. Una nova oportunitat que va néixer el 21 de novembre amb “l'opa” que Mas va llençar “al moviment sobiranista”. Per això ha reiterat la importància de mantenir contactes amb discreció perquè el contrari “contribueix molt poc al marc de reflexió analítica serena” que es necessita en aquests moments. Pel diputat de la CUP l'entesa del sector sobiranista i la llista civil és l'única opció possible per guanyar les eleccions. Amb tot ha recordat que “és una taula a cinc parts i són respectables totes les posicions”.

“Seguim tenint una oportunitat històrica oberta”, ha insistit, tot assegurant que “sempre hi ha esperança” per assolir un acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona