Política

Iceta convida PPC i C's a presentar-se junts al 27-S per la seva “defensa d'interessos comuns”

El líder del PSC avança que divendres tindrà llesta la seva llista i dissabte la ratificarà el Consell Nacional dels socialistes

El primer secretari del PSC i candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, ha convidat aquest dilluns a PPC i C's a configurar una candidatura conjunta entre aquestes dues formacions per al 27-S. Les reiterades apel·lacions al PSC per fer un “front” contrari a la independència han fet que el líder socialista rebutgi un cop més l'oferta i els insti a que populars i Ciutadans vagin de la mà per “fer la defensa d'interessos comuna que sembla que tenen”. “Encara són a temps”, ha dit. Miquel Iceta ha avançat també que, per la seva part, aquest divendres tindrà llesta la llista del PSC i el proper dissabte la ratificarà el Consell Nacional dels socialistes junt al programa.

Miquel Iceta ha tornat a rebutjar aquest dilluns la reiterada oferta que PPC i C's li fan al PSC per conformar un Govern posterior al 27-S entre els partits constitucionalistes per frenar l'independentisme. “Ho veig molt curiós, perquè els que critiquen el front independentista, proposen un front en sentit contrari. Els que critiquem els fronts, no estem amb uns ni els altres”, ha sentenciat.

En aquest sentit, ha volgut recordar a populars i Ciutadans que si ells sí tenen aquest eix en comú, poden defensar-lo conjuntament el 27-S i al marge del PSC. “Veig una coincidència molt gran entre el PPC i C's. Encara són a temps. Per què no es presenten junts? Estan molt d'acord i encara poden fer aquest esforç en la defensa de l'interès comú que semblen plantejar, i això ajudaria molt a clarificar el debat polític”, ha afirmat Iceta, que més tard ha qualificat les dues formacions com partits que “creuen en els fronts i son de centre dreta”.

Similituds amb Catalunya Sí Que Es Pot

Amb qui sí ha afirmat tenir moltes similituds Iceta és amb la candidatura de confluència de l'esquerra, Catalunya Sí Que Es Pot. “He llegit atentament el manifest que han presentat i hi estic d'acord en un 95%, i en allò que no hi estic d'acord no és per discrepar sinó per manca de concreció”, ha sentenciat el socialista. És per això que, tot i descartar poder concórrer conjuntament amb la llista d'ICV, EUiA i Podem, ha assegurat sentir-se “molt més a prop seu que del PPC o C's”.

Llista tanca a finals de setmana

Per últim, el primer secretari del PSC ha avançat que aquesta mateixa setmana tindrà ell també totes les seves llistes completades de cara al 27-S. Segons ha explicat, el proper divendres al vespre es reunirà amb la Comissió de Llistes, que recull i analitza les propostes de noms que han fet les agrupacions”, tancaran una llista completa i al dia següent, dissabte, el Consell Nacional la debatrà i ratificarà.

“Seran llistes molt renovades”, ha avançat, posant-se ell mateix d'exemple donat que en les passades eleccions al Parlament va ocupar el número 11 de la candidatura que encapçalava Pere Navarro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona