Política

“Icona Guardiola” a la llista

“L'heroi del Barça” o “Pep, el polític” són algunes de les referències internacionals a la integració de l'exentrenador del Barça a la llista

El PSOE diu que decep molts barcelonistes i Margallo, que no li coneix “habilitats polítiques”

“Pep, el polític”, la “icona Guardiola” o “Guardiola, candidat” són algunes de les definicions que ahir feien els mitjans de comunicació internacionals de l'entrenador del Bayern de Munic en fer-se públic que tancarà la llista independentista de CDC i ERC a les eleccions del Parlament. “La campanya independentista de Catalunya guanya el seu partidari de més alt perfil”, explicava el diari britànic Daily Mail citant l'agència Reuters. El diari qualificava Guardiola d'“icona futbolística del FC Barcelona”. Citant el diari espanyol El País, la informació aclareix que Pep Guardiola no té intenció de ser diputat i que, per aquesta raó, tanca la llista en un gest de suport simbòlic al procés.

“Pep, el polític”

“Pep, el polític: Guardiola presta el nom al partit separatista de Catalunya”, titulava el també britànic The Guardian. Ovacionat com un dels millors entrenadors del món i després d'haver portat catorze títols en quatre anys al FC Barcelona, el diari explica que el moviment independentista confia que tot aquest llegat d'èxit pugui ajudar a la victòria electoral. El diari francès d'esports L'equipe explica que Guardiola figurarà a la llista independentista de Convergència i ERC en les eleccions del 27 de setembre, “que decidiran sobre la independència de Catalunya”. Citant també El País, el periòdic explica que l'exentrenador del Barça no té cap intenció de fer de diputat, però que figurar a la llista ho considera la millor manera de donar suport al procés sobiranista. El canal internacional de televisió France 24 explica que “l'entrenador del Bayern i heroi del Barça farà un gest electoral simbòlic” en la campanya per la independència.

L'acceptació de Guardiola de prendre part a la llista també va generar ahir diverses reaccions polítiques. El secretari de política federal del PSOE, Antonio Pradas, considera que la decisió de Guardiola és “una decepció per a molts seguidors del Barça a Catalunya i a la resta d'Espanya”, mentre que el candidat del PSC a les eleccions catalanes, Miquel Iceta, considera “esplèndid que una persona que és independentista s'incorpori a la llista per la independència”, si bé va criticar la manera “arbitrària” en què, segons ell, es trien els membres de la llista de CDC, ERC i les entitats sobiranistes. El ministre d'Afers Estrangers de l'Estat, José Manuel García-Margallo, va qualificar l'exblaugrana de “bon entrenador” abans d'afegir-hi que no li consten “les seves habilitats polítiques”. El vicesecretari de sectorials del PP, Javier Maroto, considera “respectable” la decisió de Guardiola.

“Què li semblarà, al Bayern?”

“No sé què li semblarà al Bayern de Munic”, afirmava ahir Enric Millo, portaveu parlamentari del PP català, després d'haver assegurat que forma part de l'estratègia de “camuflar” amb societat civil la coalició de CDC i ERC. Sense confirmar la presència de l'entrenador, el portaveu d'ERC, Sergi Sebrià, ho considera un “motiu d'orgull”. Al líder i presidenciable a La Moncloa de Podem, Pablo Iglesias, li sembla “molt respectable” que Guardiola formi part de la llista unitària de CDC, ERC i les entitats sobiranistes perquè defensa que tothom pot fer política.

L'actual tècnic del Bayern s'ha significat sempre a favor d'un estat català, sobretot els últims anys, en què ha col·laborat en diverses campanyes de l'ANC. Tot i que els mitjans ja informaven que l'exjugador i exentrenador del Barça tancarà la llista, fonts dels partits i les entitats que la integren no ho donaven ahir a la nit per fet perquè Guardiola també podria ocupar una de les suplències (més informació a l'Esportiu).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona