Política

CiU proposa que es desdobli també la gerència al Consell

Planteja que cadascun dels dos presidents que tindrà l'ens aquest mandat tingui la seva “persona de confiança”

ERC s'hi nega i ajorna fins passat l'estiu la tria d'un professional que agradi tothom

ERC, CiU i el PSC presenten aquest migdia el pacte de mandat pels quatre anys del Consell Comarcal del Maresme (CCM). Malgrat l'acord que signaran i que demà portarà a la constitució del nou ens, encara queden alguns detalls per resoldre en la complexa negociació i un d'aquests és d'una importància indiscutible: la gerència.

ERC va plantejar a Convergència la necessitat de consensuar la figura del gerent buscant un perfil més professional que no pas polític, però la proposta del tècnic que els van fer arribar, molt vinculada a la formació, no va convèncer els seus socis. Arran d'aquesta situació sense resoldre a quaranta-vuit hores de la posada en marca del nou Consell, CiU va plantejar a ERC dilluns passat que, de la mateixa manera que s'ha acordat compartir la presidència entre les dues formacions amb més nombre de consellers, cadascun dels dos presidents podria triar el gerent que l'acompanyaria en els dos anys com a cap del govern comarcal. “Una persona de la seva confiança, amb qui li seria més fàcil treballar”, indiquen fonts de la negociació. CiU advocava així per mantenir el mateix tàndem d'aquests darrers quatre anys entre Miquel Àngel Martínez i Ramon Llastarry.

Fonts republicanes han assegurat que no accepten la proposta, que consideren poc viable, i que volen ajornar la tria del gerent del Consell fins passat l'estiu, insistint en el perfil tècnic del professional. En cas que CiU hi doni el vistiplau –la discussió sobre el gerent no posa en perill el pacte en cap cas–, el CCM entraria en funcionament probablement amb la mateixa gerència actual ocupant el càrrec de manera puntual fins que es trobi una altra persona.

LA XIFRA

2
presidents
tindrà el nou Consell Comarcal del Maresme i CiU vol que cadascun tingui un gerent propi.

CiU ratifica Martínez com a president

L'executiva comarcal de CiU celebrada dimarts al vespre va ratificar Miquel Àngel Martínez, alcalde de Sant Vicenç de Montalt, com a candidat de la formació a ocupar els dos primers anys de la presidència del Consell Comarcal en el marc del pacte amb ERC. Malgrat que el mandat passat no ha estat exempt de crítiques també de diferents representants del partit i que la direcció va assegurar que hi havia més candidats a ocupar el seu lloc, finalment cap d'ells va fer el pas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
unió europea

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona