Política

Espadaler remarca que estar en contra de la DUI no vol dir ser “als braços dels que s'autoproclamen constitucionalistes”

Unió es marca com a repte tenir grup parlamentari propi i es reivindica com l'espai central entre “frontismes”

El candidat democratacristià, Ramon Espadaler, ha volgut deixar clar aquest divendres que Unió “no té res a compartir amb qui ha fet mal a Catalunya”, ha dit en referència al PP. “El fet que no compartim la DUI que es pugui fer des del Parlament no ens ha de situar als braços d'aquells que s'autoproclamen constitucionalistes”, ha afirmat en una entrevista a Rac1. Espadaler també ha volgut marcar distàncies respecte a la llista Junts pel Sí i la CUP perquè “si votar Artur Mas vol dir fer una DUI, no comptarà amb el nostre suport”. Tot negant el caràcter plebiscitari del 27-S, s'ha marcat com a repte tenir grup parlamentari propi i ha reivindicat el paper central del seu partit lluny dels “frontismes”.

Espadaler ha assegurat que el camí de la declaració unilateral d'independència “no portarà al que es pretén”, sinó “a més distanciament i menys solucions”, perquè no serà reconeguda per la comunitat internacional i serà “combatuda” per l'Estat.

Per tot plegat, ha volgut deixar clar que UDC no donarà suport a cap llista ni partit que propugni la DUI. En canvi, sí que tornaria a impulsar el 9-N perquè “era un procés participatiu” mentre que el 27-S “és una declaració unilateral”, ha matisat tot negant el caràcter plebiscitari de la propera cita amb les urnes per escollir el nou Parlament.

En clau interna, el dirigent democratacristià no ha volgut referir-se a la inclusió de membres de Demòcrates de Catalunya –moviment format pels crítics sobiranistes d'Unió– a la candidatura independentista de Junts pel Sí. Creu que UDC “ha guanyat en coherència” i ha ressaltat que aspiren a tenir grup parlamentari propi gràcies a la seva defensa nítida de la centralitat i rebuig als “frontismes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia