Política

MIQUEL ÀNGEL MARTÍNEZ

ALCALDE DE SANT VICENÇ DE MONTALT

“No volem perdre l'essència del poble”

L'alcalde no descarta tancar un acord de govern basat en “la confiança de les persones” i “l'afinitat del programa”

La millora del passeig Marítim i del parc dels Germans Gabrielistes, apostes pel mandat

De l'escola a l'alcaldia
Fill de la mestra i del metge de Sant Vicenç de Montalt, Martínez va optar per l'educació i fins que va entrar d'alcalde va ser mestre a l'Escola Pia Santa Anna de Mataró. Des del passat mandat compagina el càrrec amb la presidència del Consell Comarcal del Maresme i del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona-Maresme. Aficionat al futbol i al ciclisme, diu que el que li agrada més és estar amb la família i els amics
Sempre he estat partidari de disposar d'una majoria còmoda al ple i d'un govern fort
Durant aquest mandat prioritzarem la construcció de pisos socials per a joves
Volem ser un municipi capdavanter però sense perdre l'essència de poble

El convergent Miquel Àngel Martínez encara el seu tercer mandat consecutiu com a alcalde de Sant Vicenç de Montalt, aquest cop amb un govern en minoria.

Repeteix com a alcalde per tercer cop. Com ho afronta?
Amb il·lusió renovada i molt agraït per la confiança que m'han dipositat durant aquests mandats els vilatans de Sant Vicenç de Montalt.
Aquest cop s'ha quedat a un pas de la majoria absoluta.
Des que em vaig presentar per primer cop com a alcaldable, el 2007, i fins a l'actualitat, hem anat augmentant el nombre de regidors mandat rere mandat i ara, efectivament, ens hem quedat a només vint-i-un vots de la majoria absoluta.
I quin és el secret?
Crec que la ciutadania quan va a votar ho fa pensant en la seguretat, la tranquil·litat i, sobretot, mirant si aquell partit que es va comprometre amb un programa electoral, l'ha complert o no. El carisma és important, però no només el de l'alcaldable, sinó també el de tota la llista. La gent es mostra molt agraïda si participes de la vida del poble i per tant si noten que estàs al seu costat, que siguis sincer i honest. Això és el que sempre hem procurat fer durant tot aquest temps.
A més, les sigles de CiU aquest cop no hi han ajudat gaire.
Ha estat generalitzat a tot el país, però a Sant Vicenç no ens ha passat. Per tant, molt contents. El nostre èxit és la proximitat, estar amb la gent, el fet d'atendre els seus neguits però també d'haver fet una molt bona gestió a l'Ajuntament, que s'ha aconseguit sense apujar ni els impostos ni les taxes municipals. Això genera confiança encara que després s'hagin de prendre decisions impopulars. Hem de fugir de personalismes i hem de mirar pel bé de la col·lectivitat.
Pactarà amb algun grup municipal o es mantindrà en minoria?
Sempre he estat partidari de disposar d'una majoria prou còmoda al ple i un govern fort que permeti tirar endavant els projectes. En el cas que signem algun pacte en el futur, els pilars sobre els quals s'ha de basar han de ser la confiança en les persones i l'afinitat amb el projecte de poble.
El PP, com a mínim, li ha posat fàcil en els dos plens que s'han fet. Hi acabarà pactant? Hi ha bona sintonia?
El tarannà i la bona predisposició de les persones són fonamentals a l'hora tant de debatre, com de negociar, com d'arribar a pactes. Aquest és el cas del representant del PP, així com de les altres forces polítiques, que des del primer moment van allargar la mà, com també ho va fer CiU, per tal d'arribar a enteses amb un objectiu comú: buscar el millor per a Sant Vicenç i per als seus vilatans.
Què espera de la resta de grups de l'oposició?
Espero i desitjo que en les qüestions importants de poble siguem capaços de deixar de banda els partidismes, i que puguem anar tots a l'una. Des del primer moment, ens hem mostrat oberts i amb la voluntat d'arribar a consensos, ja sigui puntuals o, si arribés el cas, de mandat. Tanmateix, tant si arribem a pactes com si no, el que sí que m'agradaria és que els diferents grups que integren ara per ara l'oposició fossin constructius i responsables.
Quines mancances té Sant Vicenç?
Més que de mancances, parlaria de millores que s'han de tirar endavant. Tenim un municipi que disposa d'uns equipaments públics fantàstics en tots els àmbits: des de culturals, passant pels esportius i educatius i acabant amb els de caràcter lúdic. Uns espais, a més, que ofereixen als seus vilatans una àmplia gamma de serveis d'una gran qualitat. Del que es tracta és que es conservi i, si és possible, que es millori tant com es pugui tant les instal·lacions com els serveis, perquè volem arribar a l'excel·lència. La nostra fita és aconseguir que Sant Vicenç de Montalt sigui un poble on tothom voldria venir a viure.
Quins projectes no podem esperar al municipi i estan sobre la taula de l'alcalde?
La nostra prioritat són les persones, i per tant el nostre objectiu és prioritzar aquells projectes que serveixin per aportar solucions als seus problemes. En aquest sentit, destacaria la nostra voluntat de tirar endavant la construcció d'habitatge social per a joves. Tanmateix, sobre la taula també tenim dues iniciatives importants que han de servir per revitalitzar i donar un nou impuls al municipi. Es tracta de l'adequació del parc dels Germans Gabrielistes, que volem que es converteixi en un punt de trobada dels santvicentins i un nou pulmó verd on poder gaudir de tot tipus d'activitats. L'altre gran tema pendent és poder reformar d'una vegada el passeig Marítim, una obra històricament reclamada que ha de servir per prioritzar el pas de vianants i per transformar el nostre litoral en un lloc on es pugui passejar, però també practicar esport.
Quins projectes preveu poder tirar endavant durant aquest mandat?
Els projectes de futur passen inevitablement per millorar la qualitat de vida dels nostres vilatans. Cal destacar, però, que per assolir aquest gran objectiu és imprescindible comptar amb recursos i gestionar-los amb eficàcia. Per tant, sense por d'equivocar-me, diria que un projecte bàsic és continuar cercant fórmules de finançament que ens permetin tirar endavant aquells projectes que ens han de servir per construir el Sant Vicenç del futur.
Com s'ho fa Sant Vicenç per tenir uns serveis de primera que molts municipis voldrien amb poc més de 5.000 habitants?
Gestionant bé. Som els dipositaris dels recursos municipals i la nostra obligació i el nostre deure és gestionar-los amb cura i de manera eficaç per obtenir-ne els millors resultats. Uns resultats que han d'anar en benefici de tots els santvicentins. Estudiar, planificar, prioritzar i executar. La professionalitat és la clau de l'èxit.
En què aspira a convertir-se Sant Vicenç de Montalt?
En un municipi capdavanter i de referència a la comarca. Això sí, sense perdre l'essència de poble que tant ens caracteritza i ens distingeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia