Política

Jané diu que una agent va intentar evitar que el senegalès es tirés pel balcó a Salou

El conseller d'Interior compareix al Parlament per donar explicacions sobre l'incident que va acabar amb la mort d'un ‘manter'

El conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha assegurat davant de la Diputació Permanent del Parlament que una agent dels Mossos d'Esquadra va intentar que el senegalès que va morir després de precipitar-se pel balcó l'11 d'agost a Salou (Tarragona) durant un escorcoll policial es tirés.

Jané ha explicat aquest dimecres que l'agent va demanar a l'home que no es llancés per la finestra -“no et tiris, no et tiris”, li va dir-- però no va arribar a temps perquè l'habitació estava allunyada de la porta d'entrada, a l'altra banda del pis.

El conseller reiterat que no hi va haver cap contacte físic entre els agents i l'home que es va precipitar pel balcó durant aquest escorcoll contra el top manta, que es va desenvolupar simultàniament en altres dos pisos de la població.

Jané ha anunciat a la diputació permanent del Parlament que han lliurat un expedient de diligències al jutjat de Tarragona, que “inclou fotografies i vídeos”, per identificar els manters que van protagonitzar “els actes vandàlics” de “gravíssimes conseqüències” a Salou, desencadenats arran de la mort d'un senegalès durant una operació policial. Jané ha admès que llavors es va descartar una actuació “contundent” contra els venedors ambulants. Es va “prosseguir” per la via de la mediació tot i els 27 agents i els 9 ciutadans ferits seguint el consell del cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero. Una actuació “contundent” hagués “estès els incidents” per tot el



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona