Política

Iceta repta Mas a assumir responsabilitats polítiques si es demostra que CDC s'ha finançat de manera il·legal

El líder socialista assegura que respecta la presumpció d'innocència però cada dia li “costa més de creure” que no hi ha hagut irregularitats

El primer secretari i candidat del PSC per als comicis del 27-S, Miquel Iceta, ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que es comprometi públicament a assumir responsabilitats polítiques si la Justícia demostra que CDC ha cobrat comissions il·legals.

En el seu torn de preguntes durant la compareixença del president a la Diputació Permanent del Parlament, el socialista ha assegurat que respecta la presumpció d'innocència i no té per què “dubtar” de la paraula de Mas, però ha admès que “cada dia li costa més de creure” aquesta versió. “Fa massa que es parla del 3%. Coincidències o casualitats a part, fa deu anys que el riu sona”, ha reblat.

“Manté en seu parlamentària l'afirmació que el seu partit i la seva fundació no es van finançar irregularment? Suposem que així ho farà. Preguntem doncs què faria si el temps desmentís la seva afirmació. Renunciaria als seus càrrecs?”, ha preguntat.

Segons ell, comprometre's a fer-ho seria una mostra de “respecte” tant per a la ciutadania com per a la classe política en general, i sobretot per als seus “companys de viatge”. També ha apuntat que servirà per evitar que la campanya electoral quedi “monopolitzada i enfangada” per aquests presumptes casos de corrupció, segons ha augurat.

“És cert que tendim a buscar explicacions conspiratives i a vegades són certes, però els fets són fets. I si s'hagués produït el que denunciem, estaríem davant un cas greu. Li demanem garanties, la ciutadania té dret a explicacions i la seva paraula d'honor”, ha insistit.

En relació amb la convocatòria d'eleccions anticipades el 27-S, el socialista ha qualificat d'“acte insòlit sense precedents en cap país europeu” i l'ha qualificat de ser “el pitjor president de la Generalitat recuperada”. “A vegades anem d'astúcia en astúcia fins a la derrota final”, ha etzibat.

Iceta li ha retret, a més, “haver erosionat la institució de la Generalitat utilitzant-la com a moneda de canvi” electoral per al 27-S per negociar la candidatura de Junts pel Sí.

En aquest context, l'ha acusat d'“amagar-se” en el número 4 de la llista per deixar fora del debat electoral la seva gestió com a president, cosa que, al seu parer, “erosiona la qualitat del debat democràtic”.

Segons ell, d'aquesta manera el president de CDC evita també tractar “la corrupció que enverina el seu partit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia