Política

Rivera descarta “casualitats” i creu que “tot quadra” en el “cas Convergència”

Confia que el 27-S els ciutadans signin amb el seu vot “la carta de dimissió” d'Artur Mas

El president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha descartat aquest dimecres que es tracti de “casualitats” quan hi ha fins a sis processos judicials oberts que afecten CDC.

“Serà casualitat el cas Palau i Torredembarra, que imputin Prenafeta i Alavedra, que registrin la seva seu i que li embarguin 15 seus. O potser és que tot quadra i que el seu pitjor enemic pel 27-S és la veritat”, ha preguntat a Mas durant la compareixença del president a la Diputació Permanent del Parlament.

I és que, segons ell, “no estem davant del Cas Palau, del 3%, Teyco, Torredembarra ni Pretòria sinó davant del gran cas Convergència, el cas de corrupció de Catalunya”.

Rivera ha assegurat que hi ha nombrosos documents que apunten al finançament irregular de Convergència que no són “fruit de la casualitat”, sinó que responen, ha dit, “als interessos delictius d'una poca gent que juga amb els diners i el sentiment de molta gent”.

El líder de Cs ha admès que el Parlament “no és un jutjat” i hauran de ser els jutges els que dictaminin si els dirigents de Convergència són “culpables, inhabilitats, si van a la presó o si són absolts”. “Però un Parlament sí que li pot demanar que marxi, amb 6 processos judicials oberts, 15 seus embargades i documents que demostren les mossegades”, ha afegit. “Com que vostè no vol marxar, els catalans tenim una oportunitat. El 27-S podem signar la seva carta de dimissió”, ha etzibat.

D'altra banda, ha considerat “infantil i insultant per a la intel·ligència” que Mas insinuï que l'operació de divendres passat estava ordida per l'Estat perquè hi va intervenir la Guàrdia Civil. Per aquest motiu, li ha demanat que “no jugui a policies bones i dolentes” perquè els policies i jutges “treballen per a la justícia”.

D'altra banda, Rivera ha criticat que president d'ERC i cap de l'oposició, Oriol Junqueras, s'hagi absentat de la Diputació Permanent després d'escoltar la primera intervenció d'Artur Mas i la de la número 2 republicana, Marta Rovira.

“Em sembla estrany que el líder de l'oposició no estigui present en aquest debat per controlar el govern. Que no prengui la paraula és símptoma que passa alguna cosa estranya”, ha opinat.

Tampoc li han agradat alguns dels arguments que ha esgrimit Marta Rovira per defensar la independència: “Diu que el millor que podem fer per lluitar contra la corrupció és votar Artur Mas i la seva llista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia