Política

Herrera demana a Mas que assumeixi responsabilitats per la seva “connivència clara” amb la corrupció

El líder ecosocialista pronostica que aquest no serà l'últim cop que Mas parli de corrupció, però sí l'últim que ho faci com a president

El president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha acusat aquest dimecres el president de la Generalitat, Artur Mas, de “connivència clara” amb la corrupció i li ha demanat que assumeixi responsabilitats.

“No es refugiï en teories conspiratives. Li demanem que no només doni explicacions sinó que assumeixi responsabilitats. És casualitat que només escorcollin CDC? Si van contra el procés per què no escorcollen altres? És casualitat que els avisessin el dia abans i que el dia després es trobessin a les trituradores de la seu de Còrsega papers de Teyco?”, ha etzibat Herrera en el seu torn després de la intervenció de Mas davant la diputació permanent.

El diputat ecosocialista li ha recordat que va ser el “successor polític” de Jordi Pujol i conseller en els seus governs, a més d'“haver estat en el poder i en una manera de fer que destil·lava clientelisme”. “Quina casualitat que vostè mai sàpiga res. Massa casualitats”, ha apuntat.

També ha fet referència a l'argumentari de Junts pel Sí, que remarca el compromís que ha mantingut Mas amb la transparència i el seu “combat inequívoc” contra de la corrupció. L'ecosocialista ha posat alguns exemples i s'ha preguntat si això és “contundència o connivència”.

Ha recordat que CiU va votar en contra de reprovar l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol; ha criticat que CDC mantingui el despatx de Daniel Osàcar, jutjat per corrupció, i ha apuntat que els convergents només van actuar contra l'alcalde de Torredembarra quan va ser empresonat, tot i que una militant ja els havia avisat de les seves irregularitats.

Herrera ha criticat que “no es pot lluitar contra la corrupció quan un no accepta ni que hagi existit”. Segons ell, “s'ha actuat de manera clara amb connivència, permetent l'amiguisme i actuant per a l'interès de les empreses. La fundació de CDC és l'única que rep aportacions de Teyco”, ha indicat.

“Qui fa més mal a Catalunya és el que s'embolica en la senyera i mai dóna explicacions convincents. No es fa un país net mirant cap a una altra banda”, ha avisat.

Per tot plegat, ha assegurat que “el principal repte a Catalunya és fer-los fora, que quedin derrotats i reduïts a la mínima expressió”.

Sobre l'avançament electoral del 27S, ha ironitzat sobre “què hagués estat de CDC si els hagués explotat el registre a la seva seu sense l'acompanyament” d'una llista única que els permet “no passar comptes i no ser jutjats per la seva gestió i els casos de corrupció”.

“Estic segur que no serà l'última vegada que vostè parli de corrupció. Però espero que sigui l'última vegada que ho faci en la posició de president”, ha augurat.

El dirigent ecosocialista ha considerat que el 27-S serà una “fantàstica oportunitat perquè el lideratge el tinguin les classes populars, la Catalunya silenciada i oblidada”, i per això Catalunya Sí que es Pot “no accepta l'agenda plebiscitària”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El Consell de Seguretat de l’ONU aprova el pla dels EUA per a un alto el foc

Barcelona
guerra a gaza

Blinken defensa l’alto el foc davant Netanyahu per a “calmar” la frontera libanesa

barcelona
estat francès

Marine Le Pen anuncia a Bardella com a candidat a primer ministre de França

barcelona
POLÍTICA

El PSC considera que el pacte independentista per nomenar Rull és una “minoria de bloqueig”

barcelona
política

Rull emplaça a obrir “la legislatura del català” i l’ensenyament

barcelona
guerra a gaza

L'NBC diu que els EUA es plantegen negociar un acord bilateral amb Hamàs

barcelona
guerra a europa

Finlàndia denuncia una presumpta violació del seu espai aeri

barcelona

Un pont nou, una zona verda i 370 habitatges entre el Mas Xirgu i el nou Trueta

GIRONA
iran

Cinc conservadors i un reformista, candidats en les presidencials iranianes

barcelona