Política

Mas demana als alcaldes que fomentin la participació el 27-S i crida a la “serenor i el respecte” de totes les opinions

En una carta als batlles amb motiu de la Diada, diu que les eleccions són “l'últim recurs” perquè els catalans decideixin el seu futur

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha enviat aquest dijous la tradicional carta als alcaldes amb motiu de la Diada i ha aprofitat per demanar-los que “fomentin i facilitin” la participació el proper 27-S, que ha definit com una “transcendent cita electoral”. Mas ha remarcat que aquestes eleccions són “l'últim recurs” perquè els ciutadans puguin decidir “de forma inequívoca el seu futur”. El president també ha constatat que hi haurà en el conjunt del país “posicions diverses, divergències accentuades, punts de vista diametralment oposats”, i ha fet una crida a expressar “les naturals discrepàncies en un marc democràtic de serenor i respecte”.

Mas ha subratllat que aquest Onze de Setembre es porta a terme en unes “circumstàncies molt especials”, ja que coincideix amb l'inici de la campanya d'unes eleccions que tenen “un caràcter definitori diferent de les anteriors”. El president ha recordat el seu “ferm compromís per fer possible la voluntat popular i els mandats parlamentaris que reclamaven que el poble de Catalunya pogués decidir lliurement el seu futur a través d'un referèndum o d'una consulta”, i ha constatat que les eleccions són “l'últim recurs” al seu abast per permetre que els ciutadans puguin decidir el seu futur.

“Ens trobem ara en aquest escenari. Les eleccions han estat convocades, d'acord amb el marc legal vigent, i els ciutadans podran decidir i expressar-se lliurement a les urnes”, ha continuat Mas, que ha aprofitat la carta als alcaldes per agrair-los el seu “compromís a l'hora de promoure la participació cívica i democràtica” i els ha demanat que un cop més, fomentin i facilitin la participació.

El president ja ha augurat que hi haurà en el conjunt del país posicions molt diverses sobre el futur de Catalunya, però ha demanat que s'expressin amb “serenor i respecte”, perquè “confrontar idees i posicions a les urnes és la base de tota democràcia i enriqueix les societats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

iran

L’exèrcit iranià no veu indicis sospitosos en l’accident de l’helicòpter de Raisi

Guerra a Gaza

Israel respon al reconeixement de l'estat palestí

barcelona
política

Els pactes i Catalunya es fan lloc en la campanya de les europees

barcelona
Xavier Cros
Alcalde de Fontcoberta (ERC)

“Sense subvencions no podem fer inversions”

Fontcoberta
Sònia Viñolas
Alcaldessa de Malgrat de Mar (PSC)

“Vull recuperar la pertinença de poble que hem anat perdent”

Malgrat de Mar
política

Sánchez retira la llei del sòl per evitar un segon revés i perilla la majoria al Congrés

madrid
política

ERC facilitarà la investidura de Puigdemont si es posa d’acord amb el PSC

barcelona
Eleccions europees

Von der Leyen torna a allargar la mà a l’extrema dreta durant el debat europeu

barcelona
guerra a gaza

L'exèrcit israelià amplia la seva ofensiva a Rafah

barcelona