Política

El PSC creu que el sondeig del CIS mostra que el “salt al buit” de Junts pel Sí no és ben rebut pels catalans

El socialistes destaquen que l'enquesta projecta una “gran davallada” per a CDC i ERC

Eva Granados considera que hi ha “una progressió positiva” de les perspectives del seu partit

El PSC assegura que el “salt al buit” de CDC i ERC amb Junts pel Sí no és ben rebut pels electors catalans. Així és com els socialistes interpreten els resultats del sondeig del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) sobre les eleccions del 27-S, que s'ha fet públic aquest dijous. L'enquesta atorga a Junts pel Sí entre 60 i 61 escons, que juntament amb els 8 que obtindria la CUP donaria una majoria absoluta ajustada a les candidatures sobiranistes.

La número 2 del PSC per Barcelona a les eleccions al Parlament, Eva Granados, ha subratllat que els resultats de l'estudi preelectoral del CIS suposen una “gran davallada” per a convergents i republicans, ja que en les eleccions de 2012 van aconseguir 71 escons en conjunt. Aquests 71 parlamentaris, però, inclouen els d'UDC, una formació que no està present a la coalició sobiranista.

Granados ha incidit que si Junts pel Sí “no tenen majoria i tenen aquesta proposta de fer al número 4 el número 1, hi ha un problema”. La candidata socialista ha recordat que el candidat de la CUP, Antoni Baños, ha dit que no faria president de la Generalitat a Artur Mas.

Pel que fa a les perspectives del PSC, al qual l'enquesta dóna entre 16 i 17 escons, Granados ha considerat que hi ha “una progressió positiva dels resultats” dels socialistes catalans. “Tenim aquests 15 dies per explicar més quina és la proposta de reforma federal i la prioritat del PSC que passa per la sortida de la crisi per tothom”, ha apuntat.

La candidata ha constatat que hi ha “una situació molt movible, on es mouen molt les enquestes i no hi ha majories clares”. Per aquest motiu, ha insistit que queden 15 dies perquè cada partit pugui explicar les seves propostes. “El que ens juguem en aquests comicis és l'elecció d'un Parlament que ha de decidir les polítiques dels pròxims quatre anys”, ha remarcat.

Granados ha apostat per unes majories que facin possible que “Catalunya surti de la crisi”. “Esperem que amb els escons que ens donin els ciutadans puguem tirar una majoria social i d'esquerres que faci possible posar la prioritat en la sortida de la crisi i el manteniment de l'estat de benestar”, ha afegit.

Reforma de la constitució

D'altra banda, la candidata del PSC ha criticat “els gestos i declaracions contradictòries” del PP sobre la reforma constitucional, en al·lusió a les declaracions en aquest sentit del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo . Al seu parer, els Partit Popular “està despistat” en aquest tema i ha recordat que els socialistes fa temps que defensen una reforma de la Constitució. “La solució al conflicte entre Catalunya i Espanya passa per la reforma federal de la constitució”, ha assegurat.

Granados ha recordat que el PSOE va reclamar al Congrés dels Diputats l'obertura d'una ponència d'experts per l'estudi de la reforma de la Constitució. “Si el PP té interès hauria de facilitar que la iniciativa tirés endavant en comptes de fer gestos i declaracions contradictòries”, ha reclamat.

A més, s'ha mostrat sorpresa pel fet que la passada setmana el govern espanyol apostés per la reforma del Tribunal Constitucional i ara estiguin amb el discurs de la conciliació. Per aquest motiu, espera que aquest no sigui un altre anunci electoralista i que demà passat hi hagi una rectificadió. “Benvinguts si aquesta és la proposta i volen seure en una taula a negociar”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA
ESLOVÀQUIA

El jutge allarga la presó preventiva a l’agressor del primer ministre Fico

BARCELONA