Política

JORDI MUNELL

NÚMERO 8 DE LA LLISTA JUNTS PEL SÍ I ALCALDE DE RIPOLL

“Sumar és ja una nova forma de fer política”

Munell defensa els principis de l'economia d'escala per aplicar-los al camp electoral i afirma que l'electorat pot passar factura a qui no sumi

Preveu una cursa intensa i de proximitat als ciutadans

A la campanya, intentarem aproximar-nos a la ciutadania i defensar el full de ruta

Jordi Munell (Ripoll, 1965), que és alcalde de Ripoll per Convergència i Unió (CiU), defensa en aquesta entrevista que les crítiques a les retallades que ha aplicat el govern de la Generalitat carreguen de raó Junts pel Sí en la seva aposta per la independència. Preveu una campanya intensa però tranquil·la, en què tots els membres de la seva llista buscaran la proximitat a les entitats i ciutadans per poder argumentar el seu ideari. A part d'alcalde de Ripoll, Munell és membre de la comissió executiva de l'Associació de Municipis per la Independència. No ha estat mai diputat al Parlament de Catalunya i sempre s'ha mogut en la política local. És a l'Ajuntament de la capital del Ripollès des de l'any 1991, tot i que no sempre ha estat alcalde i no sempre ha estat a l'equip de govern. Durant dos mandats també ha estat vicepresident del Consell Comarcal del Ripollès. Aquest llicenciat en física i empresari és militant de Convergència des del 1987.

Com viu personalment el fet de ser a la llista de Junts?
Per a mi és un honor i un goig estar en aquesta llista en un moment històric per al nostre país i, si surto escollit, de poder formar part del Parlament que té l'opció de canviar la història de Catalunya... És un honor i un orgull.
I com a alcalde de Ripoll?
Ser l'alcalde del poble que té el títol de bressol de Catalunya i tenir l'opció de ser al Parlament que, després del 27-S, pot canviar la història del país és un reconeixement a la nova vila i un reconeixement a la història i al simbolisme nacionals associats. Cal tenir en compte que Ripoll du el segell del comte Guifré el Pelós, perquè tenim el fundador de la nació catalana enterrat al nostre monestir.
CiU i MES han arribat a un acord per formar govern al Consell Comarcal del Ripollès. Quina valoració en fa en el context electoral català?
Molt positiva, perquè estem en un moment en què tots plegats i no només les llistes del Ripollès hem de mirar de sumar i no pas de dividir. Tothom ha de saber renunciar a una part i posar-hi il·lusió i esperança per sumar. Això dóna peu al fet que, de cara al futur, hi hagi aquest mateix esperit de moviments sumadors i integradors en moments excepcionals... Hem estat capaços de fer-ho ara al Ripollès i sobretot ara amb la llista de Junts pel Sí. Hem trobat i potenciat els punts en comú... És una nova fórmula de fer política.
Com creu que pot afectar els resultats el fet que concorri a les eleccions Catalunya Sí que es Pot?
Cadascú ha de defensar el seu votant i els seus ideals i, si hi ha grups que no han estat capaços d'entrar al gran acord de Junts, és perfectament lícit que així ho facin. Jo defenso l'economia d'escala en aquest procés; és a dir, la suma de moltes parts petites en una de sola ens pot fer arribar a ser més representatius i això, a la vegada, pot anar en detriment dels qui no han fet aquest esforç.
Quines són les expectatives de Junts pel Sí a les comarques gironines?
Ser la llista més votada de llarg. Més enllà d'aquesta expectativa, seria molt agosarat creure que tindrem el cent per cent dels vots. Les comarques gironines són un territori on els ciutadans tenen el sentiment del sobiranisme molt assumit i això ens fa ser optimistes com a representants d'aquest sentiment.
Quina campanya preveu?
Crec que serà una campanya molt intensa però molt tranquil·la. Estic segur que on anirem a fer actes electorals la receptivitat serà molt positiva i la gent expressarà els seus dubtes sense por. Tenim clar que a Junts defugirem enfrontaments amb altres formacions i que intentarem aproximar-nos a la ciutadania per defensar el nostre full de ruta.
Els pot passar factura el context de retallades dels últims anys?
De fet, tothom qui posa les retallades pel davant ens dóna la raó. Això ho hem patit algunes de les formacions en primera persona, perquè hem hagut de prendre decisions difícils. El dèficit i l'espoli fiscal sí que s'han de criticar a l'hora de parlar de temes socials.
Quina serà l'aportació ripollesa al programa de Junts pel Sí?
Si acabo essent diputat, intentaré ser diputat del Pirineu, intentaré ser la veu de les comarques gironines de muntanya al Parlament. Vull oferir proximitat als alcaldes, regidors, entitats i ciutadans en general. En funció de què siguem capaços de tirar endavant el 27, faré arribar al Parlament tot allò que té a veure amb el reequilibri territorial: la fibra òptica, les comunicacions ferroviàries, etc. Són temes que estaran en la cartera de l'acció parlamentària si tinc la sort de ser diputat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona