Política

Les denúncies contra Marta Pujol Ferrusola, arxivades

Fiscalia i Antifrau no veuen indicis de delicte en la contractació de la filla gran de l'expresident a l'Ajuntament de Sant Vicenç

El consistori obrirà ara un concurs i Pujol té previst presentar-s'hi

L'Oficina Antifrau de Catalunya i la fiscalia de Mataró han arxivat les denúncies presentades contra Marta Pujol Ferrusola, la filla gran de l'expresident, per la presumpta contractació irregular com a arquitecta a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt. Tot i que hi treballa des del 1996 sense haver superat cap concurs públic, els dos organismes no hi han vist cap delicte, ni de prevaricació, ni de tracte de favor, ni de tràfic d'influències, ni d'ús irregular de fons públic.

En aquest sentit, la fiscalia, que va obrir una investigació arran d'una denúncia del principal grup de l'oposició, 9 SV, considera que únicament s'aprecia una “mera irregularitat administrativa” que hauria de ser resolta des del mateix ordenament administratiu i que “no pot considerar-se que traspassi el límit del dret penal”. Per la seva banda, l'Oficina Antifrau de Catalunya entén que en el sistema emprat per a la contractació de l'arquitecta no s'aprecia “cap supòsit d'ús o destinació irregular de fons públics”, ni es detecten conductes que “atemptin contra la integritat i transparència”, ni activitats il·legals per part de la gestió del secretari municipal. En la seva resolució, Antifrau també assenyala que no existeix cap disposició legal que estableixi “la necessitat de ser funcionari públic” per ocupar càrrecs tècnics als ajuntaments.

L'alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez (CiU), va reaccionar ahir amb satisfacció a l'arxivament de tots dos expedients. “Des del primer moment estàvem molt tranquils perquè tot era correcte i estàvem segurs de no haver comès cap delicte”, va manifestar Martínez, que va lamentar també que s'hagi volgut aprofitar el ressò mediàtic d'una persona coneguda com Marta Pujol Ferrusola per “malmetre el bon nom del poble” i posar en qüestió la feina d'alguns funcionaris.

El mes de gener passat, abans que es presentessin les dues denúncies, l'Ajuntament de Sant Vicenç, seguint les indicacions d'un informe elaborat per la Diputació de Barcelona, ja va posar en marxa el procés administratiu per cobrir les places d'arquitecte i arquitecte tècnic municipal mitjançant un concurs públic, en el qual la filla gran de l'expresident Pujol té previst presentar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Borràs denuncia una agressió en un míting a les Terres de l’Ebre

barcelona
política

L’Audiència descarta interès ideològic del jutge en el cas Volhov

barcelona
EUROPA

Primers actes en la vigília del 80è aniversari del Desembarcament de Normandia

BARCELONA
llengua

El TSJC imposa una assignatura més en castellà a una escola del Barcelonès

barcelona
política

Junts denuncia que s'intenta “contrarestar el resultat de les urnes”

barcelona
polític

El TC anul·la el vot telemàtic de Puig a les portes de la constitució del Parlament

barcelona
Índia

Modi presenta la dimissió com a pas previ per formar el seu tercer govern

Barcelona
política

La llei d ’amnistia es publicarà amb imminència al butlletí del Congrés i deixarà el BOE sense excusa

madrid
política

Comín exigirà a la nova Comissió Europea que faci de mediadora en el procés d’independència

barcelona