Política

Mas accentua el discurs social i situa l'estat català com a única via de progrés

JxSí etziba a Rabell que no s'avançarà en polítiques socials amb els actuals instruments i capacitat de decisió

Promet la tramitació de la renda mínima

Junts pel Sí intenta que Catalunya Sí que es Pot no monopolitzi el discurs social i insisteix a relligar-lo amb el projecte independentista. El candidat número quatre per Barcelona, Artur Mas, va defensar ahir la independència com a única via de progrés en un acte al TEB Sant Andreu, un centre ocupacional i especial de treball. L'acompanyaven el pare Manel, candidat suplent de Junts pel Sí a Barcelona, i la monja teresiana Vicky Molins, que és una dels més de 79.800 candidats simbòlics que s'han adherit a la coalició. “Si continuem fent el que hem fet els darrers 30 anys, tindrem el que hem aconseguit els darrers 30 anys”, va sentenciar Mas, responent a l'epígraf amb què es convocava l'acte: “Un nou país per viure millor.” El candidat de la candidatura de confluència independentista va reptar la llista de Lluís Rabell a admetre amb “honestedat” que mentre no variïn els recursos i la capacitat de decidir que té Catalunya no es podran afrontar les urgències socials del país. “No hi ha dos projectes, el projecte social i el nacional; tot això va en el mateix tren i en la mateixa direcció”, va reblar, tot alertant que s'ha de treballar perquè no quedi “en una via morta”.

Mas va prometre que, si Junts pel Sí obté la majoria necessària, tramitarà la reforma de la renda mínima d'inserció cap a un model de renda garantida de ciutadania. Després de defensar que el govern va incrementar les assignacions pressupostàries de l'ajuda bàsica a les persones en situació de pobresa, va prometre que s'hi continuaran destinant més recursos. Mas va marcar com a prioritàries tres vies d'actuació: la millora del sistema educatiu per assegurar la igualtat d'oportunitats, la del sistema de salut i la rebaixa de l'índex de pobresa estructural que es manté en temps de bonança i que no s'arregla “amb beneficència”, segons va argumentar, sinó canviant les estructures productives i actuant sobre la redistribució de la renda.

LA FRASE

Ens hem adonat de la debilitat del nostre autogovern. Si ve una altra crisi, tornarem a quedar despullats
Artur Mas
Candidat número 4 DE JUNTS PEL SÍ

Exhibició de suport d'excàrrecs socialistes

“L'aposta per la independència em sembla gairebé una obligació per ser coherents amb els nostres principis ideològics”, va sentenciar ahir Toni Comín, de Socialisme, Catalunya i Llibertat, candidat número 11 per Barcelona. Excàrrecs del PSC van exhibir el seu suport a Junts pel Sí com una evolució lògica del socialisme en un acte al Pati Llimona de Barcelona amb Raül Romeva. “Fem pinya com va fer Pasqual Maragall amb l'Estatut”, hi va afegir Magda Casamitjana, presidenta de MES. L'exconsellera de Salut Marina Geli, també de MES, va reivindicar que la presència d'antics socialistes a la coalició aporta els valors del “socialisme integrador” i el “pluralisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mor Joan Rigol, president del Parlament entre el 1999 i el 2003

CAPMANY

La CUP reivindica la creació del Parc Natural de l’Albera

CAPMANY
català

Òmnium denuncia una insuficient oferta de cursos de català

barcelona
guerra a gaza

Els tancs d’Israel entren a Rafah i prenen el control del pas fronterer

barcelona
guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona

L’apartheid persistent

Salt