Política

Espadaler demana a Rajoy que no faci de “bomber piròman”

El cap de llista d'Unió contesta el conseller Ciuraneta i afirma que “els pagesos necessiten com aigua de maig estar a la UE”

El cap de llista d'Unió, Ramon Espadaler, ha demanat al president espanyol que no vingui a Catalunya a fer de “bomber piròman”. El candidat ha recordat que “no estaríem en aquesta situació” si Mariano Rajoy no hagués fet “una legislació tan hostil contra Catalunya, amb la Llei Wert o amb retallades”.

D'aquesta manera, s'ha referit a la visita de Rajoy a Lleida, on el president espanyol ha demanat el vot pel PP per “plantar cara” als sobiranistes i “tornar a la normalitat”. Espadaler, d'altra banda, ha contestat el conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, i li ha dit que “els nostres pagesos necessiten com aigua de maig estar a la Unió Europea”.

Sobre la visita de Rajoy, Espadaler ha afegit que “no caldria que vingués” si hagués entès quina era la situació a Catalunya. Davant de tot plegat, ha dit que ara espera que “el seny s'imposi a les urnes el dia 27 de setembre” i ha reiterat que “el seny no el marquen aquells que volen la Declaració Unilateral d'Independència ni aquells que han mirat cap un altre costat”.

Espadaler, d'altra banda, ha assegurat que els nostres pagesos “necessiten estar a la Unió Europea com aigua de maig”, en referència a unes declaracions del conseller d'Agricultura Jordi Ciuraneta a TV3. El candidat d'Unió li ha contestat que “no és cert que no passarà res si sortim d'Europa” i ha reclamat al Govern que “faci números i expliqui la realitat amb honestedat”. “Els pagesos no es mereixen un conseller que diu que tant se val si sortim d'Europa”, ha etzibat. “ Si hi ha un sector que en sortirà perjudicat, aquest és l'agrari; necessitem les aportacions de la Política Agrària Comuna”, ha afegit.

Espadaler ha fet aquestes valoracions després de visitar la Setmana del llibre en català, que se celebra a Barcelona. El candidat ha comprat un llibre de contes per a la seva filla, que demà comença l'escola. També ha comprat el recull 'Cartes entre Mercè Rodoreda i Joan Sales'. De Joan Sales ha dit que és l'autor de la “millor novel·la escrita en català, que és Incerta Glòria”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia