Política

L'ANC denuncia “l'estat d'excepció democràtica” després de la decisió de les “ments perverses” de la JEC

L' Assemblea i Òmnium fan una crida a la ciutadania perquè no miri TV3 diumenge a la tarda

“On tenim l'acte electoral del passat Onze de Setembre? Només en les ments perverses de la gent que ha pres aquesta resolució”. Amb aquesta contundència s'ha expressat aquest divendres el president de l'ANC, que ha qualificat “d'impròpia” la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d'obligar a TV3 a compensar els partits no independentistes per la cobertura informativa de la Via Lliure. Sànchez està convençut que la JEC no pren la decisió per “ignorància”, sinó per “mala fe” i ha afirmat que a Espanya “no només es viu un estat d'excepció informativa, sinó també d'excepció democràtica”.

L'ANC i Òmnium Cultural han fet una crida a la ciutadania perquè no miri TV3 diumenge a la tarda.

De manera conjunta, ANC i Òmnium Cultural demanen als catalans “que se senten ofesos” amb la decisió de la JEC que no sintonitzin TV3 entre les 16h i les 19h, l'espai que la cadena està obligada a reservar per retransmetre actes dels partits no independentistes. A més, les dues entitats sobiranistes han demanat a aquests partits que renunciïn a “beneficiar-se” de la decisió de la Junta Electoral. “Apel·lem a la seva conducta democràtica, a la seva responsabilitat amb la llibertat informativa, al seu sentit comú, a la seva objectivitat, a la necessitat que els partits democràtics no s'acullin a la porta que els ha obert la JEC i renunciïn a tenir una retransmissió d'un acte electoral”, ha assenyalat Sànchez.

Tant ell com el president d'Òmnium, Quim Torra, han tornat a negar el caràcter partidista de la Via Lliure i han criticat durament la decisió de la Junta Electoral Central, que “trenca la normalitat d'aquesta campanya”. “Quan hi ha un esdeveniment de centenars de milers de persones, se suposa que té interès informatiu”, ha remarcat Sànchez per justificar la decisió de TV3 de retransmetre en directe la mobilització. Per a Torra, “és impossible d'acceptar i d'entendre” que la JEC transformi una convocatòria “apartidista de les entitats civils en la que no es demanava el vot en una compensació a partits que demanen el vot”.

ANC i Òmnium han recordat que la Junta Provincial de Barcelona ja havia desestimat qualsevol compensació als partits no independentistes per la retransmissió de la Via Lliure, “ja que deixava clar que ni ANC ni Òmnium participaven en les eleccions i que la demanda d'una República Catalana i de la independència són conceptes prou amplis per no ser considerats de campanya”. Un cop els recursos “van viatjar 600 quilòmetres fins a Madrid”, el canvi de criteri s'ha fet evident. “No crec que sigui per ignorància, sinó per mala fe”, ha opinat Sànchez.

Per al president de l'Assemblea, Espanya viu una “situació d'excepció democràtica”, un cop les “ments perverses, democràticament parlant” de la Junta Electoral Central han obligat a TV3 a compensar els partits que no es van sumar a la manifestació del passat Onze de Setembre. “És una decisió impròpia”, ha afegit. Segons Torra, l'Estat fa servir la Junta Electoral Central “per amenaçar i coaccionar les llibertats i els drets més fonamentals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona