Política

Imputat l'alcalde de Caldes d'Estrac per un cas d'estafa

El jutge admet a tràmit una querella per uns fets que es remunten a l'any 2006, quan Joaquim Arnó no era batlle

Arnó ho atribueix a una revenja personal perquè la causa ja es va jutjar per la via civil i el van absoldre

Acusen Arnó d'haver-se quedat 60.000 euros d'uns inversors

El jutjat d'instrucció número 4 de Mataró ha admès a tràmit una querella contra l'alcalde de Caldes d'Estrac, Joaquim Arnó (CiU), per un presumpte cas d'estafa. L'advocat dels demandants, Joaquim Doy, va explicar ahir que tant el fiscal com el jutge han vist prou indicis per fer la imputació tant d'Arnó com d'un familiar seu i citar-los per anar a declarar el 19 de novembre. Els fets es remunten a l'any 2006, quan Arnó va constituir la promotora Matba 2006 SL. L'empresa, segons l'escrit d'admissió, va proposar a tots els demandants –dos matrimonis– la participació en un projecte immobiliari al municipi de Sant Feliu de Guíxols. “Un negoci que van portar a terme aprofitant-se de la seva relació i de la bona fe dels meus clients”, va afegir-hi Doy.

Així, l'octubre del 2006 es va adquirir la finca per 204.344 euros i els afectats van aportar un total de 60.000 euros, 30.000 cadascuna de les parelles. Tot i la promesa per tirar endavant la promoció fos com fos, finalment la constructora va fer fallida i el 2011 va presentar un concurs de creditors. “I ho va engegar sense que mai hagués fet cap moviment econòmic ni cap projecte”, assenyala Doy. Va ser en aquell moment que els demandants van anar a l'Ajuntament de Sant Feliu, i la sorpresa va ser majúscula perquè, quan van demanar per la situació de la promoció, els tècnics van confirmar que, si bé s'havia demanat un permís d'obres, la llicència s'havia arxivat el 2009. “Tot i l'intent reiterat per exigir-li els diners, mai s'obtenia una resposta clara i han desaparegut”, comenta l'advocat, que entén que el concurs de creditors era només una maniobra “per justificar que l'empresa tenia problemes”. “A més, demostrarem que els xecs dels nostres clients van anar a parar a un compte particular d'Arnó”, va puntualitzar el lletrat.

Una revenja personal

L'alcalde de Caldes d'Estrac va negar ahir el relat del fets assegurant que és “completament fals” i va recordar que el cas ja va ser jutjat anteriorment a través d'un contenciós civil que finalment el jutge va desestimar en tot allò relacionat amb la seva persona. “És molt fàcil embrutar la imatge d'una persona i és indignant que ara hi torni”, va lamentar Arnó, que va assegurar que tot plegat es deu a una revenja personal i política d'un membre del seu propi partit –Convergència– que havia format part de l'executiva local; actualment, la direcció nacional estaria tramitant un expedient per expulsar-lo. Per aquest motiu, es mostra tranquil i confiat que aquesta vegada el cas acabarà com l'altre. “Van perdre i per mala fe van haver de pagar els costos, que pujaven a més de 6.700 euros”, hi va afegir Joaquim Arnó, que insisteix a dir que, en qualsevol cas, aquests fets formen part de la seva esfera estrictament privada, no tenen res a veure amb la seva feina al capdavant de l'Ajuntament maresmenc i són anteriors a la seva etapa com a alcalde de Caldes d'Estrac.

Es dóna el cas que la denúncia, que es va presentar el febrer d'aquest any, s'ha admès a tràmit ara que el seu nom sona com a candidat per ocupar la presidència del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, que depèn del Consell Comarcal del Maresme.

LES FRASES

És molt fàcil i indignant embrutar la imatge d'una persona quan el jutge ja no t'ha donat la raó
Joaquim Arnó
Alcalde de Caldes d'Estrac
Demostrarem que Arnó es va embutxacar els xecs ingressant-los en un compte particular
Joaquim Doy
advocat dels demandants

Presumpció d'innocència i dimissions

El president comarcal de Convergència, Joan Morell, va admetre ahir que desconeixia els detalls de la imputació, però va dir que, abans de prendre una decisió sobre la qüestió, vol escoltar Joaquim Arnó. “És un tema delicat i vull ser prudent”, va indicar Morell, que recorda que la presumpció d'innocència hauria d'estar al capdavant. Els dos grups de l'oposició a l'Ajuntament de Caldes van assegurar també que, tot i els rumors sobre aquesta possible imputació, no tenien coneixement directe de la causa per part de l'alcalde. “Si es confirma el delicte, demanarem la dimissió de l'alcalde”, va assenyalar el portaveu del PSC, Miquel Gonzàlez. De la mateixa manera es va pronunciar la portaveu d'ERC, Rosa Pou, que defensa que, si el cas va més enllà i es demostra el delicte, seran “conseqüents” i també exigiran a Arnó que abandoni el càrrec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El govern espanyol retira “definitivament” la seva ambaixadora a l’Argentina

Barcelona
política

Aragonès convoca per al 10 de juny la constitució del Parlament

barcelona
política

El Consell de la República demana una “estratègia compartida” a l’independentisme

barcelona
estat espanyol

Milei apuja el to contra Sánchez

barcelona
Política

Illa ja no descarta a Junts ni al PP

barcelona
llengua

Sense terminis per avançar en l’oficialitat del català a Europa

barcelona

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid