Política

El PSC perd un diputat però es manté com a tercera força

Els socialistes, que passen de dos a un diputat en relació amb els comicis del 2012, atribueixen la davallada a la polarització

Adverteixen que Junts pel Sí ha repetit els resultats de CiU i ERC

El PSC es va mostrar ahir moderadament optimista per haver aguantat el cop i, tot i passar de dos a un diputats en relació amb les eleccions al Parlament del 2012 –amb uns resultats molt semblants– i aconseguir mantenir-se com a tercera força política a la demarcació de Girona, si bé darrere de Ciutadans –en les passades aquest espai polític el tenia ERC–. Els socialistes gironins van atribuir ahir la davallada i la pèrdua d'un diputat al peatge que, sostenen, han hagut de pagar arran de la polarització que, consideren, hi ha hagut durant la campanya electoral.

El cap de llista dels socialistes per Girona, Rafel Bruguera, va voler posar especialment en relleu que la coalició de Junts pel Sí ha fet el mateix resultat que van fer CiU i ERC en les passades eleccions, i va afegir com a dada rellevant, des del seu punt de vista, que el vot sobiranista “no ha arribat al 50%”. Per això el líder socialista reclama fer una lectura serena d'aquest resultat a totes les forces: “Esperem que tots plegats sapiguem fer una lectura dels resultats més enllà del guanyador de les eleccions.” Amb tot, Bruguera, que va felicitar Junts pel Sí pels diputats assolits, va voler defensar i remarcar el paper que tindran els socialistes a les comarques gironines perquè “tenim espai per al joc polític”.

Pel que fa a una primera anàlisi dels resultats, Bruguera va voler atribuir la davallada socialista a les comarques gironines a la polarització que hi ha hagut durant la campanya entre els defensors del sí i del no: “S'ha donat una gran polarització i això segurament ha dificultat el PSC perquè hem fet una campanya molt més en positiu, defensant el diàleg i la participació. Segurament ens ha costat davant d'aquesta clara polarització poder entrar en més força o en tot cas mantenir el segon diputat que teníem consolidat i que no hem assolit per poc.”

Serenitat

Rafel Bruguera va mantenir la necessitat de fer una lectura serena del resultats, a totes les forces, però especialment a aquells que han de formar govern: “Hem d'esperar que tots plegats, començant per les candidatures independentistes, llegim els resultats adequadament més enllà d'haver guanyat les eleccions al Parlament, que és cert que ho han fet d'una manera molt clara”, en al·lusió a Junts pel Sí. Bruguera també va voler destacar ahir, a tres quarts d'onze de la nit, quan va valorar el resultats a la seu del PSC, i davant una vintena de militants i simpatitzants, la històrica participació assolida arreu del país.

LES FRASES

Esperem que entre totes les forces polítiques sapiguem fer una lectura dels resultats més enllà del que ha estat el guanyador electoral
No en fem una valoració extraordinàriament positiva, però tenim un espai important
Rafel Bruguera
c ap de de llista del PSC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xavier Vinyoles
Alcalde de Bescanó (ERC)

“Treballem en una xarxa de calor per a edificis públics i privats”

Bescanó

Del cel a l’infern de  Ciutadans

Banyoles
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont tot equiparant-lo a Feijóo i albira un tripartit

madrid
Afganistan

Maten tres turistes catalans en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona