Política

Sánchez defensa un govern “transversal” a Catalunya amb Iceta de president

El líder del PSOE considera Mas i la seva llista han de “reconèixer el fracàs del plebiscit”

Demana a Junts pel Sí que no es posi “en mans” de la CUP

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha apostat aquest dilluns per la formació a Catalunya d'un “govern transversal” que renunciï a “la via de l'independentisme” i ha assegurat que el líder del PSC, Miquel Iceta, és “el millor candidat” per presidir-lo. A més, ha advertit Junts pel Sí de l'“enorme irresponsabilitat” que suposaria posar-se en mans de la CUP.

“Mas i la seva llista han de reconèixer el fracàs del seu plebiscit i assumir que la majoria de la societat catalana no vol la independència”, ha opinat el líder socialista en una roda de premsa posterior a l'executiva del partit, on ha valorat els resultats dels comicis d'aquest diumenge a Catalunya.

“I el més important, cal alertar-lo i advertir-lo que no cometi l'enorme irresponsabilitat de situar Catalunya als braços d'un partit antisistema com la CUP, que no vol respectar la legalitat vigent i que també vol situar Catalunya al marge de la Unió Europea i de l'euro”, ha afegit.

En aquest sentit, ha advertit que “Junts pel Sí té la confiança majoritària de la societat catalana però només per complir la llei, no per incomplir-la. Per a solucionar problemes, i no per crear-ne altres de nous. Per governar per a la majoria i donar estabilitat, i no com ha vingut fet durant els últims cinc anys”.

Sánchez s'ha mostrat convençut que si alguna cosa van dir els catalans a les urnes va ser “un sí rotund al reformisme i un no al rupturisme i a l'immobilisme” encarnat, al seu parer, pels independentistes i pel govern de Mariano Rajoy, respectivament.

Per aquest motiu, ha rebutjat la formació de “governs de fronts” i ha advocat per ó un executiu “transversal” que contribueixi a “tancar les ferides i les fractures que –segons ha dit– pateix la societat catalana”. “En aquest escenari, no se m'ocorre millor candidat a president de la Generalitat que Iceta”, ha reblat.

“S'han acabat els greuges, els fronts, els monòlegs i l'encreuament de retrets i s'ha d'obrir un nou temps presidit per construir ponts, parlar de reformes, diàleg i convivència”, ha resumit.

Sánchez ha carregat contra Rajoy per, segons ell, “haver dimitit de les seves funcions” i liderar un govern “esgotat”, limitant-se a “defensar la llei” sense “construir un projecte de vocació de cohesió nacional” per a l'Estat. I ha posat l'èmfasi en els resultats del PP, que s'ha convertit en la cinquena força al Parlament i en un partit “marginal i intranscendent” a Catalunya.

Sobre el mal resultat de la coalició Catalunya Sí que es Pot, en la qual està Podem, ha valorat que demostren que “si hi ha un partit de centreesquerra que pot guanyar” les generals és el PSOE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona