Política

El Maresme amplia a sis el nombre de diputats al Parlament

Aragonès (ERC) i Romero (PSC) repeteixen i s'estrenen Candini (CiU), Mejía i Sanz (C's), i Serra (CUP)

En queden fora Ayguasenosa (CSQP), Safont (CUP) i Unió

El Maresme tindrà una important i variada representació en el Parlament sorgit de les urnes de diumenge i mantindrà l'equilibri entre homes i dones. La formació guanyadora, Junts pel Sí, ha aconseguit que els dos maresmencs de la llista obtinguin escó. Pere Aragonès, diputat per ERC en aquest mandat que ara acaba, regidor a l'Ajuntament de Pineda i número 21 de la candidatura per Barcelona, repeteix i la seva companya de campanya –que ocupava el número 27–, l'alcaldessa de Calella i senadora per CiU, s'estrenarà en l'hemicicle.

La segona força en nombre de vots al Maresme, Ciutadans, també tindrà representant, i per partida doble, del territori al Parlament, amb David Mejía i Sergio Sanz. El número nou de la candidatura que encapçala Inés Arrimadas és portaveu de Jóvenes C's i delegat territorial del partit a la comarca, tot i que anteriorment havia estat regidor del PP a Vilassar de Dalt. Sanz és regidor de Premià de Mar, on Ciutadans va aconseguir representació per primer cop el maig passat.

El PSC, la tercera força, manté en el càrrec l'exregidora de Mataró Alícia Romero, que tenia garantida la plaça ocupant el número quatre a la llista i que ha estat de les diputades més actives pel que fa a la defensa dels interessos del territori.

L'última incorporació maresmenca al Parlament és la mataronina Gabriela Serra, que hi accedeix com a número quatre de la CUP. Serra és una històrica activista dels moviments socials. El segon maresmenc de la CUP a la llista, l'exregidor de Mataró Xavier Safont-Tria, que ocupava el número tretze, no ha entrat.

Amb nou diputats a la demarcació de Barcelona, Catalunya Sí que es Pot (CSQP) no tindrà finalment representació maresmenca. La coordinadora d'ICV a Mataró, Noe Ayguasenosa, era la número dinou.

Amb la desaparició d'Unió a l'hemicicle català, els tres maresmencs d'aquesta llista n'han quedat fora: el fins ara diputat Roger Montañola, que era el quatre; el regidor de Cabrils Oriol Gil, número onze, i la presidenta de la gestora d'Unió a Mataró i exregidora de govern Olga Ortiz, que ocupava el número catorze. Unió havia tingut en els últims tres mandats representació directa en la figura de l'exregidor d'Arenys de Mar, expresident comarcal i ara secretari d'organització d'UDC, Benet Maimí.

LA XIFRA

4
diputats
maresmencs entraran per primer cop al Parlament: Candini (CiU), Mejía i Sanz (C's), i Serra (CUP).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel i Hamas tanquen la ronda de negociacions sense avenços

barcelona
llengua

Multitudinària manifestació pel català a Palma

barcelona
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ