Política

El PP no veu cap majoria per continuar el procés

Xavier García Albiol evita fer autocrítica i preveu un període de desgovern

Tot i aconseguir els pitjors resultats del seu partit des del 1992, el cap de llista del PP, Xavier García Albiol, va voler centrar la seva valoració dels resultats electorals de diumenge en “la manca de legitimitat” que, segons el líder popular, tenen Junts pel Sí i la CUP per iniciar el procés d'independència. En una roda de premsa feta ahir, García Albiol va avisar les dues formacions sobiranistes que “no hi ha cap mandat” per començar el procés d'independència. “Els catalans han dit de manera ben clara que no volen la independència”, va afirmar.

García Albiol també va vaticinar un temps “d'inestabilitat i desgovern” al Parlament, que considera “preocupant”, arran dels possibles pactes entre JxSí i la CUP per aconseguir majories a la cambra catalana. A causa de la negativa de la CUP d'investir Artur Mas president, el líder popular va dir que “fins i tot dins de Junts pel Sí està esclatant una crisi”, i hi va afegir: “Ens consta que hi ha una lluita entre Raül Romeva i Oriol Junqueras per situar-se com a candidats.” García Albiol també es va mostrar segur que sectors de Junts pel Sí donen Mas per “amortitzat”.

De manera molt breu, García Albiol també es va referir als resultats electorals del PP atribuint la pèrdua de vuit escons i més de 120.000 vots a “les circumstàncies generals”. El dirigent popular va descartar que ningú de la cúpula del partit “assumeixi responsabilitats” i va valorar positivament la seva campanya. Malgrat admetre que els resultats “no són els que esperaven”, no va voler anar més enllà i va assegurar que “ja es farà una anàlisi més acurada més endavant”.

Reforma constitucional

García Albiol va obrir la porta a una possible reforma de la carta magna per “actualitzar-la”, sempre que es produeixi en “un clima de lleialtat institucional”. Segons ell, aquesta reforma s'hauria de plantejar passades les eleccions generals, en un futur “més o menys immediat”. García Albiol, però, va alertar que aquesta modificació no servirà per “donar satisfacció als que volen trencar Catalunya de la resta d'Espanya”. El candidat també va remarcar que no estan instal·lats en l'immobilisme i va posar d'exemple la defensa d'un nou finançament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona
9-N i 1-O

La piconadora del Tribunal de Comptes contra els governs, activa

barcelona
Lawfare

Borràs i Pujol, per als apèndixs de la llei

barcelona