Política

ENRIC MILLO

DIPUTAT ELECTE DEL PPC PER GIRONA

“La majoria no vol la independència”

Han baixat de dos a un diputats, però ho dóna per bo perquè mantenen la representació a la circumscripció

Desitja un govern de la Generalitat disposat a dialogar i a arribar a punts d'acord amb l'executiu espanyol

El PPC ha conservat representació a Girona, però ha perdut més de 10.000 vots respecte del 2012. Quina lectura en fa? Preveuen canvis en l'organigrama del partit?
No podem negar que els resultats no són els desitjats ens hagués agradat poder mantenir els dos diputats però hi ha més de 22.500 gironins i gironines que ens han fet confiança i que ens permet seguir tenint veu pròpia al Parlament e Catalunya, cosa que alguns han intentat evitar amb totes les seves forces aquests últims mesos però no ho han aconseguit. Hem consolidat, però, el diputat del PPC a Girona, un fet que fa uns mesos semblava impossible, segons les enquestes que teníem. Així doncs, tota la direcció del partit popular gironí ha treballat de valent aquests mesos per aconseguir aquesta fita, consolidar el diputat, ho hem aconseguit i això és que el ara compta. De cara a les properes generals, reforçarem, com és normal, l'organigrama del partit perquè creiem que és necessari per garantir un bon resultat a Catalunya i contribuir a consolidar la recuperació econòmica que ja ha iniciat el Govern de Mariano Rajoy. 
On han anat a parar aquests vots que han perdut? A primer cop d'ull semblaria que a C's. Hi està d'acord?
Això és difícil de saber amb exactitud. És evident, però, que la nostra pèrdua és molt menor a l'augment d'aquesta altra formació emergent, i per tant hi pot haver moltes lectures. Nosaltres hem de seguir treballant per arribar a més gironins i gironines i fer-ho amb el missatge clar en relació al nostre projecte en tots els àmbits per poder així recuperar la confiança perduda, sigui per la raó que sigui i hagin votat o no aquestes eleccions a altres formacions polítiques. 
Vostè va dir diumenge que no veu legítim que es mantingui el full de ruta del procés. Però, de fet, sí que hi ha una majoria al Parlament a favor de la independència. Com argumenta la seva posició?
Avui al Parlament hi ha una majoria més petita de la que ja hi havia a favor del procés rupturista, i això fa,com ja vaig dir ahir a la nit, que avui sigui més necessari que mai un govern disposat a dialogar i a arribar a punts d'acord amb el govern d'Espanya. i per tant,un govern que abandoni la confrontació i aquest carreró sense sortida en el que Mas i Junqueras ens ha posat.Ells han guanyat les eleccions, és veritat, però els catalans han dit molt clarament que la majoria no són partidaris de la independència i per tant, que no volem el trencament, no volem la confrontació i no volem la independència. Si volien convertir les eleccions en un plebiscit, l'han perdut en vots. 
Veu possible un front comú al Parlament de tots els grups contraris al procés?
El que és important ara mateix és que el nou govern s'instal·li en el diàleg i en el consens, i que comenci així el camí de la reconciliació per posar fi als dos bàndols que Mas i CiU han creat al llarg d'aquests anys, per poder sortir units de la crisi. No volem una Catalunya dividida.
Vostè ha avançat que en la nova legislatura cal donar prioritat a fomentar la concòrdia i la convivència entre els catalans. Creu que hi ha divisió? On es nota?
Aquells que porten tres anys fomentant el procés de ruptura això és l'únic que han aconseguit, dividir la societat catalana, cosa que no hauria d'haver passat mai perquè Catalunya és plural i multicolor i no monocolor, en blanc i negre, com alguns voldrien que fos, i per això han intentat durant tot aquest temps imposar el seu pensament únic. És evident que no ho han aconseguit. 
També va esmentar diumenge que s'ha de treballar per fer una política social. Quines mesures proposen vostès?
Aquesta ha de ser la prioritat del nou govern, treballar per les persones, per la recuperació econòmica, per la creació d'ocupació. Invertir els recursos en crear i consolidar estructures socials i no estructures d'Estat. Hem de centrar-nos en donar solucions als problemes reals dels ciutadans, i invertir més i millor en Educació, Sanitat i Política Social. Prou de malgastar els diners de tots els catalans en obrir ambaixades polítiques, donar subvencions ideològiques, o finançar mitjans privats de comunicació, i més invertir per acabar amb les llistes d'espera de la sanitat pública, en la reordenació dels horaris i serveis dels Centre d'Atenció Primària, en la simplificació burocràtica de l'administració per donar més facilitats a les empreses o en incrementar la partida per les beques menjadors, transport escolar i eliminar barracons, per posar alguns exemples.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia